10 consells bàsics per passar la ITV

A continuació donem 10 consells primordials a l’hora de passar la ITV que pot comprovar l’usuari per ell mateix tot i que recomanem portar el cotxe al mecànic per una revisió professional abans de passar la inspecció.

1.- Comprovar que hagi caducat. La ITV caduca en una data exacte i dependrà del tipus de vehicle quan has de passar la primera inspecció i les següents. Aquí en trobaràs més informació. A l’estat espanyol et poden multar només que hagi passat un dia de la data de caducitat.

2.- Demanar cita prèvia. Entrar al web citaprevia.cat i demanar cita prèvia a l’estació més propera i fins i tot fer el pagament online per a no haver de baixar i fer els tràmits a les oficines el dia de la inspecció.

3.- Tenir la documentació en regla. Per passar la inspecció necessitaràs el permís de circulació, la targeta d’inspecció tècnica de vehicles i el rebut de l’assegurança vigent. Aquí hi trobaràs tota la informació.

4.- Els llums. Revisa que tots els llums i per tant totes les bombetes funcionen. També els antiboira i els de la matrícula.

5.- Els netejavidres. Assegura’t que les escombretes funcionen correctament i que hi ha aigua en el netejavidres.

6.- El clàxon. Prova el clàxon i assegura’t que funciona correctament.

7.- La matrícula. Ha d’estar en bon estat, tots els números i lletres visibles i ben subjecte en el lloc on li pertoca.

8.- Para-xocs. Comprova que estiguin ben subjectes al vehicle i que no tinguin vores que puguin produir talls perquè farien que la inspecció resultés negativa.

9.- Els cinturons. Assegura’t que encaixen correctament i que tens els cinturons del darrera en bon estat. I que hi ha tants cinturons com passatgers permet el vehicle.

10.- Els neumàtics. Comprova que no continguin punxades, que tinguin la pressió adequada i que no estigui el dibuix excessivament gastat. Aquí en trobaràs més informació.