Les 3 noves normes de la DGT. El codi de circulació es va modificant i la Direcció General de Trànsit ja ha anunciat les mesures que vol que entrin en vigor l’any vinent. Afecten a la circulació quan hi ha neu, gel i retencions, amb especial atenció als vehicles d’emergències. I t’ho expliquem aquest mes en el blog de PrevenControl.

La DGT mira de millorar les condicions de seguretat. I prepara noves mesures, tal com explica en la seva revista oficial. Quan aneu conduint i escolteu les sirenes de la policia o d’una ambulància, sabeu què heu de fer? Fins ara la lògica indicava que havies de fer espai, però ara ja és una qüestió de normativa. Es modifica l’article 31 del codi de circulació. Els vehicles del carril de la dreta s’hauran de situar cap a la dreta i els de l’esquerra, cap a l’esquerra. Així es crea el carril central per a què els vehicles d’emergència puguin arribar abans a atendre un accident o a l’hospital. Espanya copia d’aquesta manera països com Alemanya, Àustria o la República Txeca, que ho tenen establert com a norma i sancionen els conductors infractors. La multa serà de 200 euros.

Els canvis en la normativa busquen ajudar els vehicles d’emergència. Per això quan entrin en vigor les ambulàncies i les grues podran anar pel voral quan la circulació estigui aturada. Això sí, ho hauran de fer amb les senyals lluminoses activades. La gran novetat és que les motos també podran fer-ho, si bé amb dues obligacions: no passar de 30 quilòmetres per hora i donar prioritats als vehicles d’emergències.

La tercera modificació del codi de circulació afecta a condicions de molta neu o gel a la carretera. En aquest cas, ja no es podrà avançar. Tots els vehicles hauran de circular per la dreta per deixar el carril de l’esquerra lliure. Així es facilita la circulació dels vehicles d’emergències i del les màquines llevaneus. És la manera d’evitar que el clima i l’acumulació de vehicles acabi col·lapsant la carretera. Amb sancions als conductors infractors.

Ara ja saps les 3 noves normes de la DGT. El que no varia és l’obligació de circular amb la ITV en regla. Els canvis en la llei busquen una millora de la circulació i, sobretot, frenar l’augment d’accidents mortals a la carretera. I per a això és imprescindible que el vehicle estigui en condicions. Hi ha massa vehicles sense la ITV al dia, quan és necessari per qüestions de seguretat, salut i medi ambient. Si és l’hora de passar-la amb el teu vehicle, contacta amb qualsevol de les estacions PrevenControl. Pots demanar cita per telèfon o a través de la web