4 consells per estalviar benzina

4 consells per estalviar benzina ara que el preu està pels núvols. L’augment dels carburants és un dels grans maldecaps dels ciutadans arreu del mon des de fa mesos per la inflació en creixement constant i la crisi energètica agreujada per la guerra d’Ucraïna. La manera de conduir i l’estat del vehicle et poden ajudar a estalviar-te uns quants euros, sobretot ara a l’estiu on els desplaçaments són més llargs i constants.

1– Tenir el vehicle en bon estat. Una posada a punt ineficient ens pot provocar una despesa de carburant fins al 40% superior. Cal controlar la pressió i l’estat dels pneumàtics i els filtres de l’aire condicionat, així com vigilar el factor pes. És fàcil que en aquestes dates carreguem maletes i tot tipus d’utensilis, però haurem de tenir en compte que quant més pesi el vehicle més benzina gastarem.

2Planificar. Hi ha molts elements a tenir en compte abans d’emprendre una ruta, tal com et vam recordar fa unes setmanes. Mira quins dies de la setmana hi ha menys trànsit, quines benzineres són més barates i quantes aturades hauràs de fer.

3– Conducció eficient. La manera de conduir determina també el consum de combustible. Si ets agressiu al volant o al manillar amb accelerades i frenades constants, ús de marxes curtes i revolucions altes acabaràs gastant molt més. Fes servir marxes llargues, no t’enganxis al vehicle del davant, porta una velocitat constant i deixa que el vehicle baixi la velocitat de forma natural sense necessitat de prémer constantment el fre. Evita també velocitats massa elevades i si pots fes servir recursos dels cotxes moderns com la conducció ECO, la funció Start&Stop o la velocitat de creuer, ideal per carretera, però a evitar en zones de muntanya o de pujades i baixades.

4– Mirar l’aerodinàmica. La presència d’objectes i complements externs influeix en la despesa energètica del vehicle. Els baguls i els aparells per dur esquís o bicicletes en les cotxes, així com les maletes laterals o la borsa de dipòsit en les motocicletes es poden desmuntar si no s’han de fer servir. Ens fan anar més lents i obstaculitzen l’aerodinàmica del cotxe. En la mateixa línia és millor emprar l’aire condicionat enlloc d’anar amb les finestres baixades, que també derivarà en gastar més combustible. Això sí, no l’engeguis al màxim en pujar al vehicle, ja que és millor ventilar-lo abans. Finalment en el cas de motocicletes i ciclomotors la posició de la conducció també pot afavorir l’aerodinàmica.

Si segueixes aquestes indicacions t’estalviaràs uns diners en combustible. Ara que els preus estan pels núvols o si un dia tornen a baixar. En aquest aspecte ja hem destacat la necessitat de tenir en vehicle en bon estat i una manera d’estar-ne segur és estar al dia amb la ITV. Una inspecció favorable és sinònim de vehicle que pot circular, així que no dubtis a demanar hora a qualsevol de les nostres estacions PrevenControl. Ho pots fer per telèfon o a través del nostre web.