5 consells per si has de conduir a l’estiu i afrontes un trajecte llarg en marxar de vacances. Els mesos de juliol i agost concentren la majoria de desplaçaments i cal afrontar-los en les millors condicions. Per això t’oferim una sèrie de mesures que t’ajudaran a anar i tornar amb més seguretat.

1- Planifica. Les estadístiques de la Dirección General de Tráfico (DGT) indiquen que els dies amb més trànsit són els divendres entre les tres del migdia i les onze de la nit, així com els dissabtes al matí. Els canvis de quinzena són els més crítics, especialment la del 15 d’agost, ja que és festiu en moltes comunitats autònomes. Són les franges que cal evitar sempre que sigui possible. En canvi, el dia de la setmana amb menys volum de trànsit és dimarts. També pots aprofitar els dies previs al viatge per anar buidant el portaequipatge d’elements innecessaris i aprofitar així al màxim l’espai. Això et permetrà evitar després tenir roba o bosses repartides per l’interior, ja que poden dificultar la visibilitat. En la planificació fins i tot és bo portar un segon joc de claus per evitar disgustos.

2- Revisa el vehicle. La forta calor perjudica el cotxe i per això les assistències en carretera es multipliquen a l’estiu per problemes de la bateria, dels pneumàtics i el motor.

3- Descans. Si el trajecte és llarg fes aturades. El consell habitual és parar cada 200 quilòmetres o cada dues hores, però cada cop la gent fa menys desplaçaments llargs, així que el cansament apareix abans.

4- Temperatura adequada. La forta calor provoca somnolència, així que la temperatura ideal en un vehicle és entre 21 i 23 graus. Superar aquesta xifra comporta que no es vegin el 3% dels senyals a la carretera i a partir dels 35 graus es pateix un efecte similar a conduir sota els efectes d’una alcoholèmia de 0,5. És bo obrir les portes del vehicle si porta estona aparcat al sol i cal evitar circular a velocitat amb les finestres baixades.

5- Comoditat. La roba i el calçat no poden molestar en la conducció i és important també que t’hidratis cada cert temps per esquivar l’aparició del cansament i les distraccions. Evita també menjars contundents abans d’agafar el volant o el manillar perquè provoquen somnolència. La postura a l’hora de conduir també és important, amb les dues mans al volant, sense treure el colze per la finestra i amb una bona distància respecte el volant, que no se’ns carreguin els braços ni l’esquena. Un últim detall serà que una conducció còmode o les ganes d’arribar a destí no ens porti a prémer massa l’accelerador, ja que la mitjana de denúncies per excés de velocitat a l’estiu frega les 30.000 per setmana i és una de les principals causes d’accident.

Esperem que aquests consells et siguin d’ajuda si has d’agafar el vehicle per marxar de vacances. Has de tenir tota la documentació en regla i així inclou la ITV. Si l’has de passar ara recorda que pots demanar hora a qualsevol de les estacions PrevenControl ja sigui per telèfon o a través del nostre web.