5 consells per conduir amb boira

5 consells per conduir amb boira. En les últimes setmanes quan mirem el temps a les notícies no paren de posar-nos imatges de paisatges i carreteres amb boira. Com hem de conduir si ens trobem de cop amb aquest fenomen meteorògic? T’ho expliquem al blog de PrevenControl amb cinc punts.

  1. Tria bé l’enllumenat. Fes servir sempre les llums baixes i no les llargues, que podrien reflectir-se en la boira i enlluernar-te. També has d’encendre els llums antiboira, tal com et vam explicar en un post anterior.
  2. Aposta per la seguretat. És clau que redueixis la velocitat pel risc de trobar-te altres vehicles o obstacles a la carretera. Hauràs de deixar també una major distància de seguretat perquè el temps de reacció queda afectat per les condicions de la via. I fer les coses amb temps. Per exemple, posa l’intermitent amb molt de marge si has de canviar de carril.
  3. Finestres i vidres nets. T’ajudarà a tenir en tot moment la millor visibilitat possible. A vegades es pot fer servir el recurs de baixar una mica la finestra i escoltar l’entorn si et pot ajudar a ubicar-te i circular sense perill.
  4. Planifica la ruta. Abans de posar-te a conduir mira l’estat de les carreteres si és una zona on la boira sigui habitual. Fes un cop d’ull també a la previsió meteorològica.
  5. Atura’t si cal. Si la boira és tan densa que conduir pot suposar un perill la millor opció pot ser aturar el vehicle. Mira de buscar el lateral de la carretera per fer-ho, amb llum encesos i evitant qualsevol perill a l’hora de fer la maniobra.

Aquests 5 consells per conduir amb boira et serviran per desplaçar-te amb més seguretat. A les inspeccions ITV comprovem que tot l’enllumenat funcioni bé, llums antiboira inclosos. Tenir el vehicle amb la ITV al dia és clau per raons de seguretat, sostenibilitat i salut. Que no se’t passi la data ni badis, així que mira en el teu vehicle quan et toca passar-la. I si és aviat, no dubtis a posar-te en contacte amb qualsevol de les estacions PrevenControl per demanar cita. Pots fer-ho per telèfon o a través del nostre web.