Les llargues cues per tornar d’Andorra i del Pirineu cada cap de setmana mostren que som a l’hivern i ens podem trobar neu a la carretera. Com hem de conduir en aquestes circumstàncies? T’ho expliquem al blog amb 5 consells, però no oblidis que és bàsic tenir el teu vehicle amb la ITV al dia. És la millor manera d’assegurar-te que tens els pneumàtics i tot en bon estat de cara circular amb un clima advers.

1- Incrementa la distància de seguretat. Amb neu o gel a la carretera la distància de frenada augmenta i ho hauràs de tenir en compte a l’hora de no circular massa a prop del vehicle del davant.

2- Aprofita les rodades. Un bon recurs és utilitzar les marques d’altres vehicles per circular-hi, ja que detectaràs el millor trajecte i podràs evitar objectes i pedres.

3- Revisa el vehicle i prepara el viatge. La climatologia adversa pot afectar la bateria, però també la visibilitat, així que tant els eixugaparabrises com els llums han d’estat en bon estat. Els pneumàtics són encara més importants i, si no són d’hivern, el seu dibuix ha de tenir el gruix correcte per aferrar-se bé a la carretera. Si has passat la ITV fa poc, els nostres tècnics hauran comprovat que tot estigui bé. Comprova també el nivell de benzina per evitar ensurts i abans de sortir prova a posar les cadenes per agafar pràctica.

4- Vigila a prop dels túnels i zones ombrívoles. Cal reduir la velocitat quan t’hi apropis o hi passis perquè és més fàcil que s’hi faci gel.

5- Controla la velocitat. Amb neu no vulguis córrer, fes servir marxes llargues i condueix amb suavitat.

Els 5 consells t’ajudaran a conduir amb més seguretat si trobes neu a la carretera o comença a nevar amb força. Un punt clau també serà tenir la ITV al dia i per això no dubtis a posar-te en contacte amb qualsevol de les estacions de PrevenControl. Pots demanar cita per telèfon o a través del nostre web.