El fred intens ha arribat, acompanyat de tempestes i ventades. Un dels elements que més pateix en aquestes condicions meteorològiques és la bateria, si bé es poden prendre mesures per cuidar-la. Hi ha poques coses més desesperants que pujar al teu vehicle i trobar-te que no arrenca, així que t’oferim 5 consells per evitar-ho.

1- És important un bon manteniment. Cada cert temps cal controlar l’estat de la bateria i amb un primer cop d’ull ja podem detectar si està deteriorada. Si hi veiem esquerdes, corrosions o uns borns bruts serà senyal que no està perfecta. També podem donar un cop d’ulls als cables, que estiguin en bon estat, així com comprovar que està ben fixada i no es mou.

2- Arrenca el motor prement el pedal de l’embragatge i amb els llums, la ràdio i la calefacció apagats. Això reduirà l’esforç que ha de fer la bateria quan poses en marxa el vehicle. Si costa d’arrencar, no el forcis més de cinc segons ni hi insisteixis gaire, ja que és millor deixar-lo reposar i intentar-ho de nou uns minuts més tard. 

3- Controla l’estat de l’oli. La bateria depèn de més elements i cal tenir-ho en compte. Si l’oli és de baixa qualitat, està molt gastat o té una viscositat més adaptada a l'estiu, amb el fred de l'hivern li costarà més començar a circular per tot el circuit i per tant exigirà un major esforç. El líquid refrigerant també és important en aquest aspecte, ja que ajuda a controlar la temperatura del motor i evita que les peces es facin malbé.

4- No tinguis el vehicle massa temps aturat. Si no has de fer cap desplaçament durant molts dies engega el motor com a mínim un cop per setmana i ves a fer una petita volta, ja que per carregar la bateria no n’hi ha prou amb tenir-lo una estona encès sense moure’s de lloc.

5- Intenta aparcar sota cobert. En cas que això no sigui possible es pot fer servir una manta per tapar el capó i protegir el motor i la bateria del fred intens i les ventades. Un altre recurs casolà que pot ajudar-nos és posar un cartronet a la graella davantera. Cal tenir en compte que quan la temperatura arriba als 0 graus la bateria es pot descarregar en un 33%, així que si vius en una zona de fred intens també pots optar per passar un drap sec i calent per la bateria abans d’arrencar.

Amb el fred intens d’aquests dies una bateria en bon estat t’evitarà un maldecap quan vagis a arrencar el motor. Per si de cas, també és recomanable portar unes pinces de bateria o un arrencador portàtil al vehicle per si malgrat tot es descarrega completament. Per tot plegat, cal tenir present que és una part clau del vehicle i per això cal que estigui en bon estat quan passis la inspecció de la ITV. Si s’apropa la data per a la revisió pots demanar cita a qualsevol de les estacions de PrevenControl per telèfon o a través del nostre web.