5 consells per protegir el vehicle de la calor

Ens trobem en ple estiu i amb canícula o sense les temperatures s’enfilen per sobre dels 30 graus amb molta facilitat. L’excés de calor afecta el teu vehicle, pot ser un perill per a la seguretat i per això t’oferim 5 consells per a protegir-lo:

  • Fes servir para-sols. Molta gent en porta un al cotxe per posar al vidre de davant quan marxa i evitar així que la temperatura interior del vehicle pugi en excés, tot i que sovint són de promoció i no encaixen perfectament. Ja no és tan habitual disposar-ne de dos, però és l’opció més recomanable quan el termòmetre s’enfila tant: un al davant i l’altre al darrere. Els qui tenen criatures sovint col·loquen protectors també a les finestres del darrere i són una ajuda extra més que benvinguda.
  • Baixa les finestres: el consell més obvi a l’estiu és aparcar a l’ombra, però hi ha un segon recurs, sempre que sigui zones sense perill de furts ni robatoris. En aquest casos deixar la finestra una mica baixada contribuirà que la temperatura exterior i interior del vehicle sigui similar. Si això no és possible, la recomanació passa a ser dedicar un parell de minuts a baixar els vidres abans d’engegar el motor, facilitant que es ventili i que quan engeguem l’aire condicionat no hagi de fer un esforç tan gran. Calcula el teu temps per tenir marge per fer-ho abans de començar a circular perquè si el volant crema o la calor ens acaba generant somnolència posarem en perill la nostra salut i la dels altres. En aquest aspecte també és recomanable beure sovint per estar sempre ben hidratat.
  • Rentar el vehicle sovint: les altes temperatures afecten la maquinaria i la carrosseria i una bona opció és fer-lo passar per aigua cada dia quan arribi la tarda o la nit, de forma que la temperatura no sigui tan elevada. Fer-ho quan la calor és intensa resulta una pèrdua de temps perquè el líquid s’evaporarà ràpid.
  • Controlar l’estat del vehicle: la calor afecta els pneumàtics, el motor, els líquids i els frens. És important tenir-ho tot en perfecte estat, així com tenir molt present que abans que les temperatures s’enfilin pels núvols cal revisar que l’aire condicionat refredi com cal. Les assistències en carretera pugen fins a un 50% en èpoques de calor intensa.
  • El recurs de les fundes: no són tan habituals, però també poden resultar una bona opció. Des de fundes de volant per reduir-ne la calor mentre estem estacionats fins a una funda total per cobrir el vehicle, sobretot si hem d’estar dies sense moure’l.

La calor afecta el vehicle i els conductors, així que cal prendre les mesures necessàries per evitar riscos. La ITV ha d’estat en ordre i si l’estiu coincideix amb l’època que et toca passar-la pots demanar hora a qualsevol de les estacions PrevenControl per telèfon o a través del nostre web.