5 punts que has de revisar del teu vehicle abans de marxar de viatge

Ara que s’acosten les vacances i molts esteu planejant marxar amb la família o els amics i fer un viatge llarg amb cotxe, heu de tenir clar cinc factors imprescindibles que s’han de tenir presents abans d’emprendre el viatge.

1.- Revisar els nivells: començant pel de l’oli, que s’haurà de fer amb el motor en fred. Simplement s’extreu la vareta i es comprova que l’oli estigui entre les marques de màxim i mínim que hi ha indicades. També s’haurà de revisar el del líquid netejavidres. Imagina’t que un camió t’omple el parabrises de terra o cau una tempesta de fang. S’ha de comprovar que n’hi hagi i que funcioni. I finalment el del líquid de frens, que es troba al capó i controlar que no estigui baix de nivell o molt marronós.

2.- Revisar els llums: que no hi hagi cap bombeta fosa i que estiguin ben regulats i no enceguin a cap vehicle que et vingui de cara.

3.- Revisar els neumàtics: comprovant el seu estat i l’equilibrat. Que el dibuix no estigui molt gastat i que no tinguis talls o perforacions. Si les quatre rodes no estan ben equilibrades notaràs sorolls, bots i que el volant vibra excessivament. I també caldrà revisar que tinguin la pressió adequada.

4.- Revisar la bateria: mirar que no surti líquid de la bateria ja que sinó l’hauries de canviar. I mirar de mantenir nets els borns i que no estiguin massa oxidats o rugosos.

5.- Revisar que no tens la ITV caducada: aquest punt és vital i moltes vegades no li donem la importància que es mereix. Ja no és que sigui un aspecte fonamental per a la teva seguretat i per a la resta de vehicles que comparteixen circulació amb tu, sinó que a més és una qüestió importantíssima en cas de tenir algun accident. Ja que si tinguessis la ITV no passada o caducada l’assegurança no et cobriria en cap cas.

De fet, aquestes èpoques de l’any s’acumula un gran nombre de vehicles que han de passar la ITV pel que et recomanem que agafis cita prèvia amb antelació a qualsevol de les nostres estacions i que consultis també les variacions d’horari que puguem fer degut a les condicions especials de l’estiu.