7 consells per conduir amb fred

7 consells per conduir amb fred. Acabem de superar el pont de desembre i en breu arribem a Nadal. És època d’escapades, sovint a zones de muntanya. Per això és imprescindible que abans de sortir tinguis clar què comporta conduir amb temperatures baixes. A PrevenControl t’oferim 7 consells per conduir amb fred. Cal planificar i tenir en compte que les condicions meteorològiques afecten al teu vehicle.

  1. Revisa el vehicle. Abans de sortir repassa que tot funcioni. Des dels llums, a l’eixugaparabrises passant per la calefacció, així com el nivell d’oli i l’estat i pressió dels pneumàtics. No cal dir que l’ITV ha d’estar al dia també.
  2. Planifica la ruta. La tecnologia permet avui dia saber com està el trànsit, quina és la millor ruta i quin clima fa tant al destí com en el trajecte. També t’anirà bé un kit dins del vehicle en forma de mantes, una rasqueta per treure gel, uns guants per si cal baixar del vehicle i posar cadenes, aigua, menjar i una llanterna .
  3. Redueix la velocitat. Cal augmentar la distància de seguretat i baixar la velocitat. El fred pot empitjorar les condicions de la carretera. Tampoc és bo conduir a velocitat de creuer, ja que afavoreix la distracció.
  4. Dipòsit ple. Per un costat, per si has d’estar estona aturat pel trànsit i vols estar amb la calefacció escalfant-te. Per l’altre, ajuda a evitar que la humitat s’acumuli en el sistema de combustible.
  5. Vigila els ponts i passos elevats. Tenen tendència a congelar-se abans que la resta de la carretera. També caldrà vigilar en l’entrada i sortida de túnels.
  6. Frena de forma adequada. Evita frenar de forma brusca perquè si hi ha gel o molta neu a la carretera pots perdre el control del vehicle o fer un derrapatge. Tres quarts del mateix a l’hora de fer maniobres brusques o imprevistes. Tot s’ha de fer de forma suau i gradual. Per la teva seguretat i per la de la resta d’usuaris de la carretera.
  7. Llums encesos. En tot moment, per facilitar la teva visió i la dels altres. Sobretot quan el clima empitjora o hi ha poca llum.

Si tens planificada alguna sortida per aprofitar les vacances de Nadal a un destí de muntanya confiem que et serveixin aquests 7 consells per conduir amb fred. Recorda que és molt important tenir la ITV al dia per raons de seguretat viària, salut i medi ambient. Si et toca al mes de desembre demana cita en qualsevol de les estacions PrevenControl. Pots fer-ho per telèfon o a través del web. Si et toca al gener, no badis que amb les festes les cites es poden omplir amb més celeritat. Gaudeix del Nadal!