Any nou, distintiu nou

Són moltes coses que hem de tenir en compte a l’hora d’aconseguir passar la temuda, per a alguns, ITV. Avui ens centrem en el distintiu V-19, aquella coneguda enganxina de color que, en cas de passar la inspecció, ens col·locarien al marge superior dret de l’automòbil per la part interior del cotxe. Si es tracta de motocicletes sense parabrises, en qualsevol lloc que sigui visible.

És important saber quins cotxes i motos han de passar la inspecció tècnica 4 anys després de la seva primera matriculació en el cas de ser nous. A partir d’aquesta data serà cada 2 anys fins que el cotxe o moto, compleixi els 10 anys des de la seva matriculació i és des d’aquell moment, que la revisió tècnica haurà de fer-se de forma anual. El tret distintiu que indica si el vehicle ha passat, o no, la ITV, és la famosa enganxina V-19, que aquest any serà verda.

Ara que comença l’any, et proposem estar atent, i revisar les lletres de la teva matrícula, ja que et podria tocar aquest mateix mes passar la revisió i haver de canviar el teu distintiu V-19 el mateix gener. Recorda que has de portar sempre vigent la ITV i que no hi ha cap plaç addicional per a poder passar-la un cop caducada. De fet, si així és, pots enfrontar-te a una sanció per circular amb la ITV caducada.

És per aquest motiu, que resulta imprescindible començar l’any amb bon peu, i que dins de tots els propòsits que t’hagis plantejat complir aquest 2019, estigui tindre-ho tot en regla i al dia, inclosa la ITV.

Recorda que és per la teva seguretat i la dels demés. La Inspecció Tècnica de Vehicles, serveix per comprovar que tant el estat general del vehicle, com els elements de seguretat, es troben en unes condicions que et permetin seguir circulant sense que representi un perill per als seus ocupants, la resta d’usuaris de la via pública o el medi ambient.

Consulta el nostre web per comprovar quina estació et queda més a prop i demana cita prèvia de la manera més ràpida i senzilla.