Atent als canvis en les reformes de les autocaravanes!

Atent als canvis en les reformes de les autocaravanes! En les últimes setmanes les estacions de PrevenControl ens hem trobat amb autocaravanes o vehicles camperitzats que no han superat la ITV. El motiu és una sèrie d’elements que abans no es consideraven reforma i ara sí. Per això t’expliquem quins són i així els puguis revisar abans de venir a passar la inspecció.

Has muntat plaques solars tendals o antenes parabòliques a l’autocaravana? O has optat per afegir-hi dispositius de suport de càrrega, que son similars als enganxalls de remolc però que no poden remolcar? Si ho has fet has de tenir en compte que la normativa va canviar. Des de la revisió 7a el manual de reformes tenen la consideració de reforma, que cal legalitzar. I si no ho has fet, et trobaràs que no pots superar la inspecció ITV.

Malgrat tot, hi ha punts a tenir en compte. Si es pot justificar que el muntatge es va fer abans de l’1/11/2022 l’anotació es fa mitjançant una diligència administrativa, sense haver d’aportar els documents necessaris en un muntatge actual. Com és que existeix l’opció de fer la diligència administrativa? Doncs és gràcies a la Disposició Transitòria de la Resolució de 6/07/2022, de la Dirección General de Indústria y de la Pequeña y Mediana Empresa (BOE número 186, 04/08/2022).

El canvi en el Manual de Reformas de Vehículos ens indica quina és la novetat. Així, fins l’1 de novembre del 2024 o la propera inspecció que correspongui al vehicle -el que passi més tard- l’anotació a la targeta ITV dels vehicles que instal·len plaques solars, tendals, antenes parabòliques o dispositius per a suport de càrrega en vehicles no aptes per remolcar es podrà realitzar mitjançant diligència administrativa. Això sí, recorda que aquesta opció només s’aplica si el dispositiu objecte de l’anotació hagi estat instal·lat abans de l’1 de novembre de 2022.

La normativa és clara i les estacions PrevenControl s’hi ha adaptat. Per això no volem que et trobis amb una sorpresa desagradable quan vinguis a passar la inspecció de la teva autocaravana o vehicle camperitzat. Comprova que tota la documentació estigui en regla i aleshores ja podràs demanar hora, ja sigui per telèfon o a través del web. Et recordem que el sistema de reserves ITV es troba habilitat exclusivament per a cites online d’ITV periòdiques. Si necessites altres gestions i tràmits de reformes, importacions, anotació de tendals o d’altres elements caldrà sol·licitar cita prèvia per a l’obertura d’expedients. Ho pots fer contactant amb l’estació ITV per telèfon al 972 49 29 12 o al 93 739 91 91. Et resoldrem qualsevol dubte. Truca’ns!