La ITV es va actualitzant i els últims canvis afecten principalment dos elements del vehicle: l’ABS i els retrovisors. A partir d’ara han d’estar en perfecte estat perquè en cas contrari passen a considerar-se un defecte greu, que impedirà passar amb èxit la inspecció.

El Manual de Procediment de la ITV arriba a la versió 7.5.0. i ofereix dues novetats principals. D’entrada, la icona de l’ABS ha de funcionar perfectament. Quan s’engega el motor s’ha d’il·luminar el senyal del sistema de frenada i apagar-se uns segons després. Si no s’engega o es queda encès es considerarà un defecte greu.

La segona modificació afecta els retrovisors. Estem acostumats a veure sovint vehicles amb una reparació manual d’aquests elements de visió, feta a base de cinta aïllant o derivats. A partir d’ara si l’inspector considera que hi ha risc de despreniment la falta ja no serà lleu, sinó greu. Els miralls ens permeten veure els vehicles i els peatons que tenim al darrere i són molt importants per a la seguretat, així que si el tens trencat és millor que passis per un taller i el reparis abans d’anar a l’estació ITV. En cas contrari la inspecció serà desfavorable i només podràs conduir per anar fins al mecànic a arreglar-lo, abans de passar una segona inspecció

Les novetats en la normativa de la ITV no alteren en canvi els protocols per la Covid, així que PrevenControl mantindrà les mesures actuals per garantir la seguretat i salut de tots els clients. Pots consultar-les al nostre web o a través del correu que rebràs quan demanis una cita. I quan tinguis el vehicle a punt pots trucar-nos per demana hora de cara passar la inspecció o bé fer-ho a través del web.