¿Com és la revisió d’un taxímetre?

¿Com és la revisió d’un taxímetre? Els taxis son un vehicle que passa la ITV més sovint que la resta. L’aparell que calcula quant ens costarà la cursa fins al nostre destí també ha de passar la inspecció. En aquest cas, cada any o quan hi ha un canvi de tarifes o una reparació. Així sabem que sempre està al dia! Les estacions ITV ens encarreguem de verificar que els taxímetres s’ajustin a la metrologia legal, tal com passa amb qualsevol aparell de mesura que es fa servir per cobrar un import o aplicar una sanció. A PrevenControl t’oferim el servei de control de taxímetres i en aquest enllaç trobaràs la informació necessària i les estacions autoritzades.

Un taxímetre és un aparell de mesura mecànic o electrònic per saber l’import a cobrar en relació tant a la distància com el temps transcorregut. Es fan servir des de finals del segle XIX i fins i tot els romans tenien un sistema per calcular quant costava un trajecte. Avui dia a Catalunya l’han de dur tots els dels municipis de més de 5.000 habitants. Es revisen un cop l’any, quan hi ha canvis de tarifa o si hi ha hagut una reparació recent. El client del taxi pot saber de seguida si està al dia perquè les estacions posem un precinte i una etiqueta blanca que n’indica la validesa.

Aquesta etiqueta de verificació ens indicarà quan s’ha fet la inspecció, si s’ha superat, a quina estació i quan s’ha de renovar. Les ITV disposen de tota la informació sobre la documentació del taxi, la versió actualitzada de les tarifes i la referència dels precintes, que eviten possibles manipulacions. Així es pot controlar quin tipus d’instal·lació porten els diferents aparells que componen el taxímetre.

Els taxis, coma vehicle de transport públic de persones, ja passen la ITV en el primer any i ho fan així durant cinc anys. A partir d’aquí la inspecció és cada sis mesos. Ara ja saps com és la revisió d’un taxímetre. Si és l’hora de passar la inspecció del taxi o la verificació del taxímetre no dubtis en posar-te en contacte amb les estacions PrevenControl autoritzades. Ho pots fer per telèfon o a través del web (enllaç citaprevia). Fins aviat!