Com passar la ITV en cotxes híbrids?

Si ets d’aquestes persones que s’estan plantejant comprar un cotxe híbrid o se n’ha comprat un fa poc, no seria desgavellat que tinguessis dubtes sobre com passar la ITV en aquest tipus de cotxe. Des de Prevencontrol volem informar-te sobre com passar la ITV en tots els tipus de vehicle. Fa dues setmanes et vam parlar de la ITV en els cotxes clàssics i avui és el torn de la ITV en cotxes híbrids.

En l’actualitat, la compra de cotxes híbrids no para de créixer. Són moltes les persones que estan conscienciades amb el medi ambient i la compra d’un vehicle híbrid resulta molt atractiva per a ells. I ja no és només això. La pujada de preus del combustible ha fet que la gent es plantegi adquirir altres alternatives als vehicles convencionals. Tal és així que des de l’Observatori Cetelem del Motor 2018 es desprenen dades com que el 36% dels futurs compradors tenen intenció de comprar un cotxe híbrid.

Dit això i abans d’entrar en com passar la ITV a un cotxe híbrid explicarem quines són les diferències que té amb un vehicle de combustible. La diferència fonamental rau en el motor. Un cotxe híbrid es caracteritza per comptar amb dos motors, un motor tèrmic que pot ser gasolina o dièsel i un altre elèctric.

I com funciona? A manera resum es pot dir que depenent de com es faci servir el cotxe funcionarà un motor o un altre. Per exemple, estant en ciutat on no es pot sobrepassar els 50 km/h, serà el motor elèctric el que doni energia al cotxe per circular. No obstant això, entrat en autopista i accelerant el vehicle, el protagonista de la conducció serà el motor de combustible encara que també serà ajudat pel motor elèctric.

Ara bé, ens podem preguntar: és obligatori passar la ITV a un cotxe híbrid? Sí. Qualsevol tipus de vehicle ha de passar per una revisió. En aquest cas, no hi ha diferències amb els vehicles convencionals, haurà de passar la ITV als quatre anys de la primera matriculació. A partir d’aquest moment, la ITV ha de passar-se cada dos anys fins a complir 10 i a partir d’aquí la revisió es fa anualment. I quin és el preu? El preu serà el mateix que en les inspeccions de vehicles de combustió i no hi ha descomptes ni bonificacions.

A l’hora de fer la revisió, tampoc hi ha diferències amb els vehicles convencionals i això és així perquè encara no hi ha una normativa específica per a la inspecció de vehicles híbrids. Per tant, les parts que examinen són les mateixes que les dels vehicles de combustible. L’única diferència està en la revisió de l’emissió de gasos.

Per acabar, voldríem concretar que a l’hora de demanar cita per passar la ITV en el teu cotxe híbrid no cal fer distinció, només hem de saber si és gasolina o dièsel. Qualsevol dubte que tinguis no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres.