Consells per allargar la vida del teu vehicle

La Inspecció Tècnica de Vehicles busca garantir la seguretat a les carreteres revisant els vehicles que van patint el pas dels anys i valorant-ne el seu desgast. Per això a mida que passen els anys cada vegada les revisions són més freqüents.

Però nosaltres també hi podem posar de la nostra part per tal que el vehicle envelleixi en les millors condicions possibles. Aquests són alguns consells que podeu seguir per allargar la vida del vostre vehicle:

  • Revisa el nivell de l’oli periòdicament. Recorda fer-ho sempre amb el cotxe parat i el motor fred. Perquè poques coses hi ha pitjor per un motor que circular amb el nivell baix d’oli.
  • Condueix amb suavitat. A mida que passa el temps alguns components mecànics o peces del tren de rodatge poden desdonar-se una mica, els habituals canvis de temperatura del vehicle endureixen els plàstics i els components de goma i els fan més delicats.
  • Espera un minut amb el motor arrancat abans de posar-te en marxa i mou la palanca de canvis amb suavitat, sense pressa.
  • No ignoris mai un símptoma. Els sorolls estranys acostumen a delatar algun problema de motor o en altres components mecànics. Si apareix algun soroll nou ves al teu taller de confiança abans no sigui massa tard i la reparació sigui molt més cara.
  • Neteja el cotxe amb freqüència. L’acumulació de brutícia és un niu de corrosió pel que és important netejar ràpidament les taques incrustades. Retira també les fulles acumulades a les entrades d’aire.
  • Controla la pressió dels neumàtics. Si la pressió és baixa s’escalfarà molt en els trams d’autopista. Revisa també el dibuix i el desgast.

Aquests són alguns consells que et poden ajudar a allargar la vida del teu vehicle i que aquest es conservi en bona forma i no hagis de tenir cap problema a l’hora de passar les revisions periòdiques obligatòries en qualsevol de les nostres estacions de Prevencontrol.