Consells per conduir quan hi ha trànsit

El trànsit pot ser, sens dubte, una de les causes d’estrès diari més grans. Sobretot, perquè tot i que un intenti mantenir-se calmat, pot ser que sigui un altre conductor el que perdi els papers. Per això, volem dirigir-nos a tots dos perfils de conductor: el tranquil i el que tendeix a perdre els papers en una situació d’aquest tipus, que cada vegada és més comú del que ens agradaria, sobretot en les grans ciutats i en hores punta. Hem de tenir en compte que és primordial donar-li el pes que mereix, ja que afecta directament i clarament al rendiment i els reflexos del conductor a la carretera i pot ser un perill per a tots els que estiguin a la via.

Conduir amb trànsit intens pot ser una de les coses més frustrants. I és que, encara que tu estiguis tranquil durant un embús, és possible que altres conductors es tornin més impacients i agressius. Per això us donem uns consells per evitar en la mesura del possible situacions d’estrès evitables i desagradables en situacions de trànsit intens.

Mantingues la calma

És el primer i més important dels consells a tenir en compte. L’important és arribar. Recorda la dita: més val tard que mai. Hi haurà gent que tendirà a perdre els nervis, però no has de ser un d’ells. Respira fons, i/o utilitza els mètodes que millor et convinguin, però sobretot, mantenint el control de la situació.

Extrema la precaució

Si recordes  l’examen teòric per aconseguir del carnet de conduir, moltes solucions a preguntes es responien tenint en compte criteris de seguretat. A la pràctica és el mateix. Assumeix una actitud lògica i no comprometis la teva seguretat ni la d’altres conductors mentre condueixes en un embús. Altres consells que recomanem són: apagar el teu telèfon mòbil, o posar-lo en mode silenciós i apagar la música o baixar el volum del que estiguis escoltant per eliminar possibles distraccions. En condicions de molt trànsit, el tràfic sol ser irregular i la gent se sol impacientar més que de costum. Anticipa’t prestant el 100% de l’atenció al que passa a la carretera.

Augmenta la distància de seguretat

Igualment, aquest era un altre tema de seguretat vial que es tenia en compte en l’examen teòric, i igualment en el pràctic. És vital deixar un espai prudencial entre vehicle i vehicle, sobretot en cas de trànsit dens on les velocitats seran desiguals. Per si no recordes la normativa de seguretat en un embús, has de deixar com a mínim un espai de 2 segons amb l’automòbil de davant en condicions climàtiques normals, i almenys 4 segons si són adverses.

 

Finalment, adequa la velocitat al ritme de la resta de vehicles. No vagis massa de pressa ja que no podràs seguir el teu pas amb normalitat, ni respectaràs la distància de seguretat. Per contra, tampoc vagis excessivament poc a poc si és que tens l’oportunitat d’anar més ràpid, ja que només entorpiràs la resta del trànsit.

 

En definitiva: Utilitza el teu sentit comú i revisa que el teu cotxe estigui en perfectes condicions per circular.