El pas del temporal Filomena està fent estralls en molts punts de la península i el fred intens pot afectar el nostre vehicle. Què podem fer per protegir-lo? Us oferim una sèrie de consells per evitar que les baixes temperatures suposin un maldecap a l’hora de circular:

  • Aparcament: sempre que sigui possible deixar el cotxe en un lloc tancat, evitant que passi hores a l’aire lliure.
  • Bateria: és un dels elements que més pateix amb el fred, que pot fer que es descarregui de forma que quan vagis a engegar el vehicle, no puguis. Has de tenir en compte que acostumen a durar de quatre a sis anys i si ha passat aquest temps pot ser un bon moment per canviar-la. Encara que no necessitis el cotxe, engega’l com a mínim un cop per setmana durant uns minuts per carregar-la.
  • Motor: quan engeguis el vehicle cal deixar-lo uns minuts sense moure’l perquè es vagi escalfant poc a poc, evitant la temptació de les accelerades i deixant marge també per a què els fluids principals agafin la temperatura correcta. Això és especialment important en els que siguin Turbo.
  • Pneumàtics: el fred fa que perdin pressió i les condicions climàtiques poden empitjorar el seu estat. Controla que el dibuix i la pressió siguin correctes per conduir de forma segura.
  • Aire condicionat i calefacció: si a l'estiu no refredava gaire i ara no treu la condensació ràpid, pot ser que li falti gas. Consulta a un taller especialitzat. Serà necessari tant per escalfar l’interior del vehicle com per eliminar el baf que es genera per la condensació dels vidres.
  • Eixugavidres: en zones de fred intens, si deixes el vehicle al carrer caldrà vigilar amb les gomes. Per evitar el risc que s’enganxin és millor deixar-los oberts o posar algun tros petit de cartró o qualsevol altre material per a separar-los una mica del parabrises. En cas que es trobin enganxats al vidre, no tibeu bruscament perquè la goma es pot trencar.
  • Líquid anticongelant: cal mirar que mantingui un color ben viu, senyal que el pas del temps no n’ha afectat les propietats. Si està translúcid o brut, cal canviar-lo.
  • Lluneta tèrmica posterior: ha d’estar en bon estat per evitar que ens perjudiqui la visió pel retrovisor central.
  • Parabrisa: és convenient dur al vehicle algun producte per a descongelar o treure el glaç. L'alcohol de neteja diluït amb una mica d'aigua també funciona molt bé i el que no s'ha de fer mai és llençar-hi aigua calenta perquè es podria esquerdar.

La protecció del vehicle quan les temperatures baixen t’ajudaran a circular amb seguretat i poder superar la inspecció de ITV. Recorda que si et toca passar-la pots reservar hora a qualsevol dels vuit centres de PrevenControl per telèfon o a través del web .