Desinfectar el cotxe en cinc passos

Amb el confinament tots ens hem quedat a casa menys els sanitaris, serveis d’emergència i altres treballadors essencials. Molts d’ells han acudit als seus llocs de feina amb el seu cotxe particular i han hagut de netejar-lo diàriament per desinfectar-lo bé. El mateix amb els vehicles col·lectius, com ambulàncies i cotxes de policia.

Des del 13 d’abril s’han reincorporat a la feina moltes altres persones, i aviat ho farem la majoria, però amb molta precaució i amb les mesures sanitàries que marquin les autoritats. Durant molt de temps la neteja del nostre vehicle serà bàsic per a evitar traslladar i transmetre el coronavirus.

El Ministeri de Sanitat fa unes recomanacions per desinfectar els cotxes, que es poden resumir en aquestes cinc.

1-Netejar diàriament la maneta de la porta, el volant i la palanca de canvis. Aplicar líquid desinfectant i passar-ho per les superfícies amb un drap o paper de cuina.

2-Les catifes cal netejar-les amb regularitat perquè són una de les parts del cotxe que més brutícia acumulen. Si estan fabricades amb tela, passar-hi un raspall i després aspirar-les bé; i si són de goma, rentar-les amb un doll d’aigua calenta a pressió i després deixar-les assecar al sol.

3-Netejar el quadre de comandaments. Per desinfectar-lo es recomana netejar-lo amb una baieta de microfibres i productes específics per a aquesta zona del cotxe, arribant fins a l’últim racó, fent una última passada amb líquid desinfectant.

4-La cura de les reixetes de ventilació hauria de ser constant. La prioritat és evitar que s’obstrueixin, per això cal treure-hi la pols assíduament amb l’ajuda d’un pinzell o una aspiradora, i després passar-hi un líquid desinfectant.

5-Netejar les finestres. Per a una correcta desinfecció i neteja és recomanable netejar-les usant productes desinfectants i finalment repassar amb un drap humitejat amb producte netejavidres.

Aquestes recomanacions higièniques mentre duri la pandèmia de COVID-19 són més necessàries que mai, però es poden aplicar sempre per mantenir el nostre vehicle sempre net.