El Servei Català de Trànsit coordina una nova campanya de control de la velocitat excessiva

El Servei Català de Trànsit (SCT) posa en marxa durant aquesta setmana, des del dilluns 6 d’agost fins al diumenge 12 d’agost, una campanya policial de controls de velocitat. Coordinats amb els Mossos i les policies locals, realitzarà una campanya preventiva de les conductes de risc adreçada al control de la velocitat excessiva en la conducció.

A més, s’aprofitaran els controls d’aquesta setmana també per detectar el consum d’alcohol i drogues i evitar així conductes de risc a la carretera. En aquest sentit, es recorda que el consum d’aquestes substàncies combinat amb la conducció ja es considera un dels principals factors concurrents de la sinistralitat viària i de agreujant de la lesivitat.

Des del SCT estableixen la campanya per controlar la velocitat excessiva en l’actual context del pla de contenció i atès que s’ha detectat que la velocitat és un dels factors que s’ha incrementat en aquest primer semestre de 2018. Cal incidir especialment en el control d’aquest factor de risc, atès que durant els primers sis mesos d’aquest any, s’ha incrementat un 11% la velocitat mitjana respecte al mateix període de l’any anterior.

Per això, els esforços policials s’intensificaran i es centraran sobretot en controlar la velocitat dels conductors. Aquesta campanya es realitza de forma simultània a Espanya i en més de 25 països europeus mitjançant l’Organització internacional de Policies de Trànsit (TISPOL).

En mayo se llevó a cabo una primera campaña de control de la velocidad excesiva en la que se impusieron un total de 17.850 denuncias respecto de un total de 389.635 vehículos controlados, lo que representa un 9,38% de vehículos denunciados.

Al mes de maig es va dur a terme una primera campanya de control de la velocitat excessiva en què es van imposar un total de 17.850 denúncies respecte d’un total de 389.635 vehicles controlats, el que representa un 9,38% de vehicles denunciats.

Font: Servei Català de Trànsit