Els triangles ja no son obligatoris en autopistes i autovies

Els triangles ja no son obligatoris en autopistes i autovies. La seguretat és sempre la prioritat i per això la Direcció General de Trànsit ha pres mesures. El número d’atropellats després d’un accident o d’una averia era preocupant, així que des del dia 1 ja no fa falta posar els triangles. Això sí, la mesura només afecta autopistes i autovies, on hi ha més volum de vehicles i a més velocitat. I té data de caducitat: l’any 2026.

La DGT té registrats una mitjana de 22 morts l’any per atropellament en els últims cinc anys després d’un accident o averia. Davant d’aquesta xifra, ha pres mesures. La Direcció General de Trànsit ha decretat que des de l’u de juliol la senyalització amb triangles deixa de ser obligatòria en autopistes i autovies. Ja no caldrà posar-los al davant i al darrere a una distància de 50 metres. “Les dades d’accidents en aquest tipus de vies posen de manifest que transitar per la vorera, quedar-s’hi, intentar reparar l’averia o, fins i tot, la col·locació i posterior retirada dels triangles incrementen el risc d’atropellament”, afirmen.

La normativa original sobre els triangles ja afegia l’excepció. Així, es deixava clar que no calia posar els triangles si “les condicions de circulació no permetien fer-ho”. L’alt volum de trànsit i la velocitat dels vehicles ha dut a eliminar l’obligació de posar-los, si bé es manté en carreteres secundàries. Es recomana fer-los servir sempre que sigui possible, però prioritzant la seguretat. Per això la DGT recomanaque en autopistes i autovies els conductors optin per quedar-se al vehicle i que no es denunciï a qui ho faci.

La mesura acaba d’entrar en vigor i es mantindrà fins al 2026. Tal com et vam explicar al blog, aleshores serà obligatori disposar dels llums V16, que es poden posar al sostre del vehicle sense necessitar de sortir-ne. El que no canviarà en tot aquest temps és l’obligatorietat de dur la ITV al dia. Si ha arribat l’hora de passar-la amb el teu vehicle pots demanar cita a qualsevol de les nostres estacions PrevenControl. Ho pots fer per telèfon o a través del web. Serà un plaer atendre’t!