Em poden suspendre la ITV si no surt aigua del rentaparabrises? Una bona visibilitat és bàsica per a garantir la seguretat en la conducció. Cal que tot funcioni correctament quan hi ha pluja, neu o molta pols. Per això al blog de PrevenControl li dediquem el capítol 9 de la campanya Si vols anar bé, passa la ITV.

L’evolució del clima ha fet que en qualsevol moment pugui caure una pluja torrencial o que la pols del Sàhara ens ho ompli tot de fang. Una bona visibilitat és clau i per això cal que el teu vehicle pugui afrontar qualsevol canvi de clima o l’aparició de brutícia. Per això quan vinguis a una estació ITV revisarem l’estat dels eixugaparabrises. De les diferents parts. Així, et demanarem que facis sortir aigua per veure com funcionen. Si no surt el líquid, té poca pressió o el xorro es desvia es considerarà una falta lleu. No t’impedirà obtenir el teu distintiu ITV, tot i que ho hauràs de corregir per millorar la seguretat en la conducció.

Em poden suspendre si no funciona l’eixugaparabrises? A l’estació farem una inspecció visual i a banda de si surt aigua o no comprovarem més coses per estar segurs que el conductor disposa sempre d’una bona visibilitat. La inspecció inclourà si el sistema funciona, la superfície eixugada és suficient i si les escombretes hi són totes, no estan defectuoses i fan bé la seva funció. En cas contrari es tracta d’un defecte greu.

https://www.youtube.com/watch?v=04hSlbfXrXA&t=1s

Hi ha tres tipus d’eixugaparabrises, però la tipologia no influeix en la inspecció. Els convencionals ofereixen entre 4 i 8 punts de pressió entre l’escombreta i el parabrises, amb la força distribuïda per les molles. Els plans tenen uns flexors metàl·lics que ofereixen una gran visibilitat, mentre que els híbrids són una barreja dels dos anteriors. La principal característica que aporten és un toc aerodinàmic que redueix l’efecte del vent. El més important, optis per uns o pels altres, és que es trobin en bon estat. Han de fer bé la seva funció i per això cal anar-los controlant i substituir-los quan no garanteixin una bona visibilitat.

Els eixugaparabrises són un un element clau per a la seguretat del conductor i de la resta d’usuaris de les carreteres. Per això quan vinguis a passar la ITV, assegura’t de revisar-los perquè cal que funcionin correctament. A PrevenControl hem engegat la campanya Si vols anar bé, passa la ITV amb l’objectiu d’ajudar-te a superar la inspecció en el primer intent i els eixugaparabrises són un element a controlar. Així estalviaràs temps, diners i salut. Quan sigui l’hora d’afrontar la inspecció amb el teu vehicle, no dubtis a demanar cita a qualsevol de les nostres estacions. Ho pots fer per telèfon o a través de la web. T’estem esperant!