La pandèmia ha reduït el nombre de viatges i ha augmentat els desplaçaments per carretera durant les vacances. Saps quina és la normativa de la ITV en les caravanes i autocaravanes? T’ho expliquem a continuació.

Si tens una caravana hauràs de passar la inspecció en cas que superi els 750 quilos. La primera ITV serà als sis anys i després et tocarà cada dos. La periodicitat varia en el cas de les autocaravanes, que segueixen l’estela dels turismes o bé la de les furgonetes en funció de la seva homologació. Així, si el vehicle és de categoria M1 la primerainspecció serà als quatre, mentre que si es tracta d’un de categoria N1 hauràs de passar per una estació ITV ja als dos anys. Mireu la targeta d’ITV per saber quan us toca la pròxima.

L’ús de les caravanes i autocaravanes ha anat en augment en els darrers anys i a banda de la periodicitat hi ha algunes especificacions que caldrà que tinguis en compte abans d’anar a una estació ITV a passar la revisió. Primer, revisa els llums i els pneumàtics perquè són vehicles que acostumen a estar molts mesos aturats i això els pot passar factura. També hauràs de donar un cop d’ull a la instal·lació del gas, que dura uns quatre anys, així que s’haurà de revisar per un instal·lador autoritzat igual que es fa amb la de la llar. Finalment, l’enganxall del remolc ha de ser homologat i estar anotat a la targeta d’ITV del vehicle tractor. Quan ho tinguis tot a punt i revisat pots demanar hora a les estacions PrevenControl per telèfon o a través del nostre web.