La resposta clarament és sí. La Inspecció Tècnica de Vehicles és un tràmit de manteniment legal preventiu obligatori que afecta a tots els vehicles. Per tant els vehicles elèctrics no són una excepció a aquesta norma. Realitzen les mateixes proves que un vehicle normal de gasolina però sense realitzar les d'emissions perquè no aplica. Ja de fet aquesta és la gran avantatge de tenir un cotxe elèctric, la seva menor contaminació. A més d'altres que analitzarem més endavant com l'estalvi o deduccions en l'impost de matriculació, per exemple. Cal no confondre els cotxes elèctrics amb els híbrids, que combinen dues motoritzacions, l'elèctrica i la tèrmica. En aquest cas els detalls d'inspecció depenen del tipus de model i motor que tingui. Pel que la ITV sol ser una mica més complicada en generar emissions i haver de mesurar-les. Pel que fa a la periodicitat en què han de passar la inspecció, un cotxe elèctric haurà passar-la amb la mateixa freqüència que qualsevol altre vehicle. Si es tracta d'un turisme ha de passar-la als quatre anys de la matriculació, després repetir-se cada dos anys fins a complir els 10 i a partir de llavors fer-ho de forma anual. Avantatges de tenir un vehicle elèctric Com hem dit anteriorment, són molts els avantatges que pots obtenir si apostes per un vehicle elèctric entre els que destaquen:
  • Matriculació gratis si el vehicle presenta unes emissions inferiors a 120 gr/km.
  • Bonificació en el permís de circulació en alguns ajuntaments, com el de Barcelona, ​​de fins al 75% per a aquells vehicles que utilitzin com a combustible biogàs, gas natural comprimit, gas liquat, metà o hidrogen i per als vehicles híbrids que utilitzin combustible de gasolina amb emissions de fins a 120 gr/km.
  • Etiqueta blava Zero emissions. Rebràs la màxima distinció pel que fa a contaminació el que et permetrà a la majoria de ciutats aparcament de forma gratuïta en zones regulades, circular pel carril bus-VAO fins i tot amb un sol ocupant, etc. I a més sense necessitat de portar l'etiqueta en el vehicle ja que la pròpia tipologia ja ho acredita.
  • Descompte en peatges de fins a un 30% després de registrar el cotxe al portal EcoviaT.
  • Recàrrega gratuïta de la xarxa en els punts instal·lats a la via pública.