He perdut la targeta ITV. Què faig?

He perdut la targeta ITV. Què faig? Mires la documentació del teu vehicle i te n’adones que la fitxa tècnica no hi és. T’entren els nervis, però no pateixis que aquest mes al blog de PrevenControl t’expliquem com aconseguir-ne un duplicat sense maldecaps.

He perdut la targeta ITV! Doncs és un element imprescindible per poder circular amb el teu vehicle. Si et trobes en aquesta situació demana hora en qualsevol de les estacions PrevenControl i te’n farem un duplicat. Hauràs de dur el permís de circulació i una còpia del DNI. Passa el mateix si no l’has perduda, però està molt deteriorada. Vine i te la renovem.

La situació varia si sospites que no l’has perdut, sinó que te l’han robada. En aquest cas també hauràs de presentar una denúncia a comissaria i presentar-ne una còpia a l’estació PrevenControl que hagis escollit. Recorda a més que si t’atura la policia i circules sense la targeta ITV es considera una infracció lleu, amb la corresponent sanció econòmica.

He de tornar a passar la ITV si he perdut la targeta ITV? La resposta és negativa. La informació està digitalitzada, així que no cal tornar-la a passar si està en vigor. Fa anys era diferent, però va canviar ja fa temps a partir del Reial Decret 920/2017, de 23 d’octubre.

Els temps canvien i tots els processos vinculats a la Direcció General de Trànsit i a les ITV s’han modernitzat. Per això, en funció de l’any de matriculació del vehicle no serà necessari demanar un duplicat físic de la fitxa tècnica. Es pot fer digitalment. Els vehicles matriculats a partir de 2016 i alguns de 2015 disposen de la targeta ITV electrònica o eTITV i poden fer les gestions a través de l’aplicació de la DGT, miDGT. Això a vegades genera confusió perquè entre la documentació del vehicle no hi apareix la tradicional targeta física de color verd/blau, sinó una simple còpia en paper blanc del registre informàtic que consta a la DGT. Hi ha qui busca la de tota la vida i no la troba. Doncs aquest n’és el motiu.

Si la teva targeta ITV s’ha perdut o està en molt mal estat pots posar-te en contacte amb qualsevol de les nostres estacions PrevenControl per demanar-ne un duplicat. Fes el mateix si ha arribat l’hora de passar la inspecció ITV del teu vehicle. Ho pots fer per telèfon o a través del nostre web. Serà un plaer ajudar-te!