La Direcció General de Trànsit va posar en marxa al 2020 una aplicació, que va sumant noves funcions. Les últimes novetats inclouen la digitalització de la documentació del vehicle, des del carnet de conduir al permís de circulació, però què passa amb la ITV? Quan vagi a passar la inspecció he de dur la documentació físicament o n’hi ha prou amb el mòbil? T’ho expliquem aquí.

L’app de la DGT va creixent en el nombre de funcions i ja permet entre d’altres novetats tenir al mòbil el permís de circulació o les dades de les ITV. L’aposta general per la digitalització és evident, però de moment afecta poc a la ITV. Encara caldrà dur el permís de circulació quan vagis a passar la inspecció, tot i que si l’has perdut des de l’estació ITV podran consultar les teves dades a la DGT i fer la inspecció a partir d’aquestes.  

I la targeta ITV? Els inspectors encara necessiten tenir la fitxa tècnica a les mans, així que cal dur-la sempre. El procés de digitalització tot just acaba d’arrencar i només part dels turismes matriculats després de 2016 (no tots) tenen una matriculació electrònica, així que malgrat que el vehicle sigui nou o vell cal portar la targeta ITV en paper. Si l’has perdut, hauràs de demanar un duplicat a l’estació i si el que no tens és la còpia en paper de la targeta electrònica la petició l’hauràs de dirigir aleshores a la Prefectura de la DGT. Les novetats de l’app de la Direcció General de Trànsit tan sols comporten de moment que en uns pocs casos l’estació tingui l’opció de no segellar la còpia en paper de la targeta electrònica d’acord amb el RD 920/2017, ja que la informació passa a la DGT i queda gravada en el registre electrònic.

L’aplicació de la DGT, això sí, et pot servir per informar-te de quan et caduca la ITV o l’assegurança, així com altres serveis que van des de la gestió de les multes, els canvis en la propietat de vehicles o l’estat del trànsit. Quan et toqui passar la inspecció recorda que has de dur la targeta ITV i el permís de circulació a sobre i que pots demanar cita a qualsevol de les vuit estacions de PrevenControl per telèfon o a través del nostre web.