Ja és aquí la primavera i amb ella, les temudes al·lèrgies!

Segons les organitzacions sanitàries, aproximadament un terç de la població a Espanya pateix d’algun tipus d’al·lèrgia. Amb l’arribava de la primavera, els al·lèrgics pateixen les conseqüències de, per exemple, el pol·len i, per tant, han de tenir més cura al volant, que els que no ho són pas. Si ets al·lèrgic ja sabràs que has de prendre una sèrie de precaucions si vas a conduir per evitar patir o causar un accident.

Ja gairebé portem dues setmanes de primavera, i els efectes comencen a notar-se. Cada any, segons els experts sembla ser més notori i per a un al·lèrgic que ha d’estar concentrat al màxim mentre condueix, esternudar, voler mocar-se el nas, o tenir els ulls vermellosos pot suposar abstreure’s d’aquesta atenció fonamental que necessitem a la carretera.

Com evitar els efectes de l’al·lèrgia

Si bé els efectes que produeixen les al·lèrgies no tenen cap cura, hi ha algunes fórmules pal·liatives perquè es manifestin en el mínim grau possible. L’element combatent més comú i efectiu per l’al·lèrgia són els medicaments. Aquests poden haver estat prescrits per un metge o es poden prendre sense recepta mèdica, com succeeix amb els antihistamínics, que contrarresten els símptomes com la picor, l’envermelliment de la pell, el llagrimeig o els esternuts, entre d’altres.

Però vés amb compte perquè aquests tipus de medicaments, si bé són els més eficaços, poden produir somnolència i per tant estan contraindicats amb la conducció. Evita també auto-medicar-te, no només si tens al·lèrgia, sinó en general!

Altres consells útils i efectius:

  • Mai baixis les finestretes doncs podries estar respirant i ficant pol·len al cotxe.
  • Tampoc facis servir l’aire condicionat ja que pel mateix motiu (tret que comptis amb filtre de pol·len), podries estar ficant pol·len dins del vehicle també.
  • Renta i aspira el cotxe amb periodicitat.
  • Tracta de realitzar els viatges abans de l’alba o al capvespre (ja que és quan menys pol·len hi ha).
  • Per descomptat no fumis; les teves vies respiratòries ho agrairan.
  • Finalment, si saps que ets susceptible a que et passi això en aquesta època de l’any, intenta començar el tractament uns dies abans per donar temps d’adaptació a l’organisme, i que en cas d’efectes secundaris, aquests disminueixin a temps.

Per a més consells, informació viària, de seguretat i tot el que vulguis saber sobre la ITV, segueix atent al nostre blog de PrevenControl!

Feliç Primavera!