L’origen de la ITV

Al nostre bloc podeu trobar diversos posts on parlem sobre les raons per les quals hem de passar la ITV, consells útils per passar-la sense problema o la ITV en els cotxes elèctrics. No obstant això, no acostumem a preguntar-nos sobre l’origen de la ITV. Per això, veiem curiós realitzar un petit recorregut des dels seus començaments fins a l’actualitat i veure els canvis que s’hi han produït.

Es pot dir que l’origen de la ITV es remunta a principis del segle XX, els “automòbils” de l’època eren carros arrossegats per cavalls. Tot i ser aquests animals el motor de l’automòbil, el 1900 va aparèixer el primer reglament per al servei de vehicles.

Anys després, el 1924, fruit de l’evolució dels automòbils es va publicar el Reial Decret de la Inspecció dels vehicles. Aquesta ITV no era tan exhaustiva com la d’ara.

Més endavant i entrant en època del Règim a Espanya, es van construir carreteres de forma massiva. Amb això, es va publicar un decret més actual on es van recollir els arguments de les inspeccions i l’obligació de realitzar una inspecció anual per a qualsevol automòbil el propòsit del transport de viatgers o mercaderies.

Allà pels anys 70, va començar a passar que els vehicles quedaven envellits. En aquells temps no pensaven que un automòbil s’hauria de canviar als 10 anys. Per tant calia adaptar la inspecció dels mateixos i es va començar a autoritzar els tallers a inspeccionar els vehicles.

No és fins als anys 80 quan arriba l’obligatorietat de passar la ITV als individus privats, publicada al BOE el Reial Decret 2344/1985. A més aquestes inspeccions es farien a les estacions que avui coneixem i s’obligava als vehicles a portar el famós adhesiu que acreditava la superació de la ITV. A part d’això, es van establir els principis bàsics que van definir la ITV tal com la coneixem avui.

I així és com la ITV ha arribat als nostres dies. Esperem que us hagi semblat curiosa la seva història. No dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres si teniu qualsevol dubte amb la ITV. Us esperem a les nostres estacions.