No badis si tens un vehicle donat de baixa

Espanya té un dels parcs mòbils més vells d’Europa i el govern intenta reduir-ne el volum. Per això, si tens un vehicle donat de baixa temporalment has de tenir en compte que la normativa ha canviat i a partir d’ara hauràs de fer tràmits cada any.

La nova llei de trànsit entrarà en circulació ben aviat i el govern espanyol l’ha acompanyat d’algun decret llei més. Un d’ells fa referència als vehicles donats de baixa, quan no es fa de forma definitiva. Parlem d’aquells que la gent té en un garatge o apartats a l’espera de vendre’ls, reparar-los o que els hereti algun familiar. Fins ara n’hi havia prou amb un únic tràmit de 8,5 euros per comunicar-ho a la Direcció General de Trànsit i oblidar-te’n, però veient com en 15 anys s’ha doblat el nombre de vehicles en aquest estat s’ha optat per mirar de reduir-ne la xifra. La fórmula escollida és la necessitat de renovar la documentació cada any. I no s’hi val a badar perquè si no es fa caldrà abonar de nou l’impost de circulació i com va recordar fa uns dies l’AECA-ITV tot vehicle matriculat ha de comptar amb l’assegurança i la ITV al dia.

La mesura del govern per dificultar la tinença de vehicles donats de baixa té un triple objectiu: reduir-ne el volum existent, limitar els fraus i rebaixar-ne l’ús, ja que es va detectar que sobretot en zones rurals hi ha gent que els dona de baixa, però després en fa un ús esporàdic. És el que es coneix com a vehicle zombie. Així, si t’oblides de renovar-ne la documentació et pots trobar que et cobrin l’impost de circulació i una carta a la bústia recordant-te que cal passar la ITV. Des de PrevenControl esperem que aquesta informació et pugui ser útil i et recordem que si tens un vehicle i ha arribat l’hora de passar la inspecció pots venir a qualsevol de les nostres estacions demanant cita per telèfon o a través del nostre web.