No enganxis el retrovisor amb cinta aïllant! És habitual veure aquest recurs en cotxes aparcats al carrer per intentar endarrerir la substitució de la peça. Els retrovisors son essencials per garantir la seguretat del conductor i de la resta dels usuaris de la via i per això al blog de PrevenControl li dediquem el capítol 10 de la campanya Si vols anar bé, passa la ITV.

Els retrovisors es classifiquen en sis categories. En el cas dels turismes el més habitual és que en portin de Classe I (interior) i de Classe III (exterior principal petit). En aquest segon cas se situen un al costat del conductor i l’altre, de l’acompanyant. Quan vinguis a l’estació ITV comprovarem amb inspecció visual que siguin els reglamentaris i homologats i que la ubicació sigui la correcta. També observarem l’estat de les superfícies de retro visió i que estiguin ben fixats. No hi ha d’haver perill de caiguda.

En els últims mesos al blog t’hem anat presentant les novetats vinculades al retrovisor. Per un costat, els canvis en el Manual de Procediment de la ITV. En la versió 7.5.0. es va modificar la part relacionada amb aquesta peça del vehicle. El recurs de posar-hi cinta aïllant o similars perquè no caigui s’esvaeix del tot. Així, si en la inspecció es considera que hi ha risc de despreniment la falta no és lleu, sinó que ara és greu. I no obtindràs el nou distintiu ITV perquè la inspecció serà desfavorable.

https://www.youtube.com/watch?v=OFaORtIiLyU&t=1s

L’altra novetat que t’hem explicat és l’evolució del retrovisor. Alguns vehicles pesats de transport i autocars ja arriben a l’estació ITV amb els nous, que sota el nom de Man Optiview ofereixen un servei de càmeres que elimina els angles morts i augmenta la visió dels conductors. Els inspectors miren en primer lloc que s’hagi homologat la instal·lació. A continuació comproven que la visió cap enrere des del lloc de conducció sigui l’adequat per al tipus de vehicle i classe de retrovisor. La DGT aposta per aquest nou format, que consta de tres càmeres enganxades als marcs de les portes i envien la senyal cap a la pantalla a l’interior del vehicle. Noves tecnologies aplicades a millorar la seguretat de tothom.

Els retrovisors són una peça bàsica per qüestions de salut i seguretat. Sempre hem de poder veure què tenim al costat i al darrere del vehicle. Per això quan vinguis a passar la ITV, assegura’t de revisar-los perquè cal que funcionin correctament. La solució de la cinta americana només t’ha de servir per a què aguantin fins al taller, on seran reemplaçats. Si no, no podràs superar passar la inspecció. A PrevenControl hem engegat la campanya Si vols anar bé, passa la ITV amb l’objectiu d’ajudar-te a superar la inspecció en el primer intent i els retrovisors són un element a controlar. Així estalviaràs temps, diners i salut. Quan sigui l’hora d’afrontar la inspecció amb el teu vehicle, no dubtis a demanar cita a qualsevol de les nostres estacions. Ho pots fer per telèfon o a través de la web.