No, les ITV no exigiran més documentació al 2022

En els últims dies molts mitjans de comunicació han publicat informacions apuntant que quan vagis a passar la ITV al 2022 caldrà presentar més documentació. La notícia, però, és falsa. N’hi haurà prou amb presentar el permís de circulació i la fitxa tècnica, tal com s’ha fet fins ara.

Els mitjans tradicionals i els digitals van coincidir fa uns dies a publicar la mateixa informació: amb el canvi d’any no n’hi haurà prou amb el permís de circulació i la fitxa tècnica, sinó que caldrà aportar també documentació que demostri que l’assegurança del vehicle està al dia i una còpia del DNI del titular, en cas que qui passi la ITV sigui un altre. En el primer cas, no serà necessari perquè les estacions ja disposen de la informació, que poden consultar a través del registre de la Direcció General de Trànsit (DGT) i del Consorci Informatiu de Vehicles Assegurats (FIVA). Així, si un vehicle no té assegurança al dia se li comunicarà que no pot passar la inspecció.

El segon punt també és fals i no s’haurà d’aportar una còpia del DNI del titular del vehicle per poder passar la ITV. La raó en aquest cas també és molt simple i és que hi ha milions de cotxes conduïts per qui no és el titular, a banda dels que estan registrats a nom d’una empresa.

Amb tot, cal recordar que tenir la ITV al dia és molt important per raons de seguretat i de medi ambient. Des de PrevenControl us volem desitjar una bona entrada d’any i esperem que sigueu confiant en els nostres serveis al llarg del 2022. Si el vostre vehicle ha de passar la inspecció podeu demanar cita a través del telèfon o del nostre web.