Nous senyals de trànsit! Com són? L’any 2023 ha comportat canvis en els dissenys i els colors de diversos senyals que ens trobem quan circulem amb el nostre vehicle. La Direcció General de Trànsit ha mirat de fer una adaptació als nous temps. El Reial Decret es va aprovar el passat desembre i està previst que s’apliqui durant els pròxims mesos. Per això aquest mes al blog de PrevenControl t’expliquem quines són les principals novetats.

L’any 2022 va comportar canvis en la llei de trànsit, tal com et vam explicar. Doncs el 2023 va acompanyat de nous senyals de trànsit. En alguns casos canvia el dibuix, en altres la forma o els colors. La DGT ha introduït modificacions per primer cop en 18 anys i ha incorporat senyals nous. Per exemple, si ens apropem a un tram on freqüentment la circulació es veu dificultada per una pèrdua notable de visibilitat a causa de boira, pluja, neu o fum ens trobarem un senyal renovat. El mateix passa amb els risc d’accidents per una confluència i una bifurcació on es produeixen diferents moviments de canvi de carril per part dels vehicles, creuant-se les trajectòries.

Al mateix temps els nous temps comporten canvis en altres senyals. Així se’ns indicarà clarament que és una zona amb residències o presència habitual de gent gran i ja no serà un nen qui estira una nena de la mà en les zones escolars, sinó que ara és ella qui va al davant. El mateix passa amb el perill per animals salvatges, en què ara ens als senyal ens hi trobem un senglar. També se’ns marca clarament les vies per a ciclistes i les zones no autoritzades per a vehicles contaminants.

Els nous temps comporten alhora l’aparició de senyals que fins ara no existien. Ara s’indica de forma clara per on no poden circular els patinets elèctrics. O en quines zones els ciclistes han de baixar del vehicle i anar a peu. I si has optat per un vehicle elèctric, trobaràs els senyals per saber on hi ha punts de recàrrega.

Finalment, en altres casos s’ha optat només per canviar la tipografia, el color o la forma del dibuix. Per modernitzar la imatge en el cas dels ciclomotors, els trens i els avions o per fer-ho encara més entenedor quan hi ha un desnivell a la carretera. O un Stop ara amb un altre tipus de lletra i una mida més gran. Cal aclarir que els senyals no es modificaran fins que l’antic no s’hagi deteriorat.

El que no ha canviat són els senyals que t’indiquen que tens una estació ITV de PrevenControl a prop. Si ha arribat l’hora de passar la inspecció i aconseguir un nou distintiu ITV apropa’t a qualsevol de les nostres estacions i serà un plaer atendre’t. Pots demanar cita per telèfon o a través del nostre web. Fins aviat!