Preguntes que alguna vegada t’has fet sobre la ITV

És obligatori passar la ITV a l’estació de la meva comunitat?

No, la llei no obliga a que hagis de triar una estació territorialment. Això sí, si no passes la revisió i et demanen anar a un taller o encara pitjor, si t’immobilitzen el vehicle, tindràs un greu problema per tornar fins a casa o anar a aquell taller de confiança.

 

Puc passar la ITV quan jo vulgui?

La llei és molt clara i obliga a passar la revisió quan toca. Això sí, si hi vas més tard del dia que marca la targeta tècnica del teu vehicle et poden multar i si hi vas abans, no passa absolutament res. Al contrari, més val que no esperis a l’últim moment i que hi vagis un parell de setmanes abans de quan toca per si de cas sorgeix algun problema.

 

Em poden multar per no tenir la ITV passada?

És clar!! A més ara existeix un sistema que es diu Itici (intercanvi telemàtic de la Inspecció tècnica de vehicles) que permet saber als agents en temps real si el teu vehicle ha superat o no la inspecció. I alerta perquè si passat un temps determinat no corregeixes el que t’hagin assenyalat a l’estació de la ITV o si insisteixes en circular sense ella, la policia pot tramitar directament la baixa del teu vehicle.

A més, els radars de les carreteres i autopistes catalanes també detecten les matrícules no només per la velocitat sinó per saber si estan al corrent de la ITV.

 

Em cobreix l’assegurança si no he passat la ITV?

Rotundament no. En cas de tenir un accident, la teva asseguradora no cobreix els danys del teu vehicle ni de tercers si no tens correctament la ITV, per molt que estiguis al corrent de pagament dels rebuts de la teva assegurança.

 

Ha de passar la ITV el meu cotxe de Renting o elèctric?

Tots els vehicles han de passar la inspecció quan així ho indica la targeta d’inspecció tècnica del vehicle. En el cas dels Rentings és poc habitual perquè la primera inspecció és als quatre anys i normalment es substitueix el cotxe abans.

 

Hi ha estacions d’ITV més “permissives” que altres?

No. La llei és exactament la mateixa per a tothom. I almenys des de Prevencontrol podem garantir que a les nostres estacions el rigor i la qualitat de servei són indiscutibles.

 

Qui són els que em revisen el cotxe a la ITV?

Tots el nostre personal són professionals qualificats i en permanent formació. Anualment posem en funcionament un curs tècnic en automoció especialista en ITV per tal de formar futurs treballadors i generar una borsa de treball.

Els requisits mínims d’accés al curs són: Formació professional de primer grau o cursant el Grau Mitjà en les especialitats d’automoció, electromecànica de vehicles o equivalent, FPII o Grau Superior o titulació oficial de Responsable de Taller. El curs és impartit per experts en cada una de les matèries, professors universitaris i enginyers. En finalitzar el curs s’obté el certificat d’aprofitament com a Tècnic en automoció ITV.