Prepara el cotxe per a l’estiu

L’arribada de l’estiu comporta també l’arribada dels desplaçaments massius. Caps de setmana, vacances… per autopistes, carreteres nacionals, secundaries… I en determinats moments ens trobem tota mena d’usuaris compartint les mateixes vies de circulació (conductors professionals, veterans, novells, esporàdics…), amb condicions també molt diferents (aptitud, actitud, cansament, distraccions…).

I segurament tothom se’n recorda de preparar amb temps aquelles coses que preveu que necessitarà pel viatge però, sovint, deixem el cotxe (o la motocicleta) pel final, mirant a última hora els nivells i, freqüentment, la pressió de les rodes ja en marxa amb els pneumàtics calents [incorrecte] quan parem a repostar.

Des de les estacions d’ITV us recordem la importància de mantenir el vehicle en òptimes condicions tècniques, especialment en aquesta època en la que es preveuen més de 89 milions de desplaçaments per Espanya segons la DGT.

Accidents

A més, els mesos de juliol, agost i setembre són els mesos en què es registra el major nombre de víctimes mortals de trànsit. Segons dades oficials, durant l’estiu es produeixen més del 30% dels accidents mortals a la carretera, d’aquí l’especial importància que en aquestes dates els vehicles compleixin amb els requisits de seguretat que estableix la normativa.

 

Foto: Heraldo de Soria

 

Deteriorament natural i gradual dels vehicles

I és que una part molt significativa dels defectes greus que es detecten en les ITV obeeixen al deteriorament natural i gradual dels vehicles pel seu ús, resultant molt difícil per al propi conductor adonar-se d’aquests defectes fins que no acudeix a l’estació d’ITV. És el cas dels defectes greus tant en l’apartat de frens com en el d’eixos, rodes, pneumàtics i elements de les suspensions. A cada un d’aquests apartats les estacions ITV van detectar el 2016 un milió i un milió i mig de defectes greus respectivament, donant-se en l’apartat de frens el 14,7% dels defectes greus detectats i el 21,7% en el d’eixos, rodes, pneumàtics i suspensió.
No oblidem tampoc el capítol d’enllumenat i senyalització, en el que es van trobar més d’un milió i mig de defectes greus, significant el 24,1%.

Donat que durant aquests mesos l’afluència de vehicles a les ITV és més nombrosa, us recomanem reservar la vostra cita amb antelació. També cal assenyalar que encara que al vehicle no li toqui passar la inspecció periòdica, es pot fer una revisió voluntària per a conèixer l’estat dels elements de seguretat abans de realitzar un llarg desplaçament, sense oblidar tampoc el correcte estat del sistema de control de les emissions, en favor del medi ambient i també del consum de combustible.

Més informació i reserves a www.citaprevia.cat o bé a través dels telèfons 972 49 29 12 / 93 739 91 91.