5 consells per viatjar per Setmana Santa. Uns dies de desconnexió sempre van bé i pot ser que tinguis previst fer una escapada en la primera setmana d’abril. Al blog de PrevenControl t’oferim 5 consells per tenir el vehicle a punt. Així podràs afrontar el desplaçament en condicions.

  1. Revisa el vehicle: és important fer un bon repàs per comprovar que tot estigui en condicions. Des del nivell de l’oli al líquid de frens i del netejavidres passant per aspectes clau com l’estat dels pneumàtics i de l’enllumenat. I si s’espatlla algun element durant les vacances mira d’apropar-te a un taller i no ho deixis per a la tornada.
  2. Documentació a punt: tant la personal com la del vehicle. L’has de tenir en regla i preparada per si te la demanen. En tot això és imprescindible dur la ITV al dia. Per motius de seguretat, salut i medi ambient. En els darrers temps està pujant el nombre de vehicles detectats sense tenir-la en regla i això és un perill per a la circulació. També has de tenir en compte que depèn d’on vagis pots necessitar una etiqueta ambiental determinada (i homologada).
  3. Equipatge racional: planifica què t’has d’endur i què es pot quedar a casa. No cal carregar en excés el vehicle i és important distribuir bé els pesos perquè hi hagi equilibri, ja que pot influir en la conducció. També has d’intentar que t’hi càpiga tot al portaequipatges i que no hi hagi paquets sense lligar a la zona dels ocupants.
  4. Aposta per la seguretat: sempre és un factor imprescindible, així que recorda que tothom ha d’anar amb el cinturó cordat. Criatures incloses. Si hi ha una mascota, cal que estigui en la zona que li correspon. La Llei de Trànsit indica que és responsabilitat del conductor “mantenir la posició adequada i que la mantinguin la resta dels passatgers, i l’adequada col·locació dels objectes o animals transportats."
  5. Planificació: si el desplaçament és llarg mira bé la ruta i els horaris en què hi pot haver més trànsit. Es recomana descansar aproximadament cada dues hores perquè el cansament acaba afectant la conducció i la concentració. Una alternativa és canviar el conductor cada cert temps.

Uns 370.000 vehicles es van desplaçar des de l’àrea metropolitana de Barcelona la passada Setmana Santa. La xifra ens dona una idea de la gran quantitat de moviment de cotxes i motos que hi ha i que es repetirà i fins i tot augmentarà ara al 2023. Tenir la ITV al dia és una assegurança del bon estat del vehicle, així que si ha arribat l’hora de passar-la pots posar-te en contacte amb qualsevol de les estacions de PrevenControl. A través del telèfon o del nostre web. Serà un plaer atendre’t!