7 consells per conduir amb fort vent. Cada cop és més habitual trobar-nos amb episodis de fortes ventades i hi ha aspectes a tenir en compte si hem d’agafar el nostre vehicle. Per això aquest mes al blog de PrevenControl t’oferim una sèrie d’indicacions per no tenir ensurts a la carretera per culpa de la climatologia.

  1. Atenció màxima. Agafa el volant amb les dues mans i estigues pendent de si cal corregir la direcció del vehicle per l’efecte del vent. Per això també és recomanable conduir pel centre del carril, de forma que si hi ha un cop de vent no envaïm el carril del costat.
  2. Evita els avançaments. Quan el vent bufa amb força és millor evitar situacions que poden comportar risc. En cas que facis un avançament a un vehicle de grans dimensions deixa una bona distància de separació lateral. I has de tenir en compte l’efecte pantalla, que et pot desplaçar de cop quan acabis la maniobra d’avançament.
  3. Mira la direcció del vent. Pots fer-ho a través d’elements naturals com arbres i plantes o amb els elements que t’indiquen cap on bufa a autovies i autopistes.
  4. Atura’t si és necessari. En el cas de les motos i vehicles de grans dimensions com camions, furgonetes, vehicles amb remolc o rulots el fort vent augmenta el risc de bolcada o caiguda. Si la ventada és molt forta, atura el vehicle fins que es calmi una mica.
  5. Redueix la velocitat. Ajusta la velocitat a les condicions climàtiques. Així et serà més fàcil corregir la direcció per l’efecte del vent. També anirà bé conduir amb revolucions altes, ja que tenim més capacitat de resposta ràpida.
  6. Vigila la sortida de túnels. I de tota zona protegida del vent. Quan et trobes de nou amb l’aire fort pots tenir un ensurt. Tres quarts del mateix pels objectes i obstacles que et pots trobar a la carretera.
  7. Pneumàtics amb la pressió adient. Seguirem els consells del fabricant. Quan les condicions climàtiques compliquen la conducció la condició els pneumàtics és un factor clau.

Des de PrevenControl esperem que els 7 consells per conduir amb fort vent et resultin útils. El bon estat del vehicle també és clau i per això és imprescindible portar la ITV al dia. Si ha arribat l’hora de passar la inspecció del teu vehicle no dubtis a posar-te en contacte amb qualsevol de les nostres estacions. Ho pots fer per telèfon o a través del nostre web. Serà un plaer atendre’t!