La primavera ha arribat i els carrers s’omplen de color en funció els arbres que hi hagi al veïnat. El groc o el lila del pol·len omple les voreres... i els vehicles. És important controlar-ho per raons de salut.

La primavera comporta el voleiar del pol·len. Ho saben bé els al·lèrgics, però és palpable a simple vista. I afecta els vehicles i la nostra salut. Si mirem la part més important, cal controlar que els filtres del pol·len estiguin nets per evitar l’entrada a l’interior del vehicle de partícules nocives, especialment si hi tenim al·lèrgics, asmàtics, nens petits o ancians. S’ha d’anar revisant i canviar-los cada cert temps perquè també acumulen humitats, donant peu a l’aparició de fongs i bactèries, que afecten la renovació i qualitat de l’aire que respirem.

El segon efecte del pol·len recau en la carrosseria. Una acumulació d’espermatòfits acaba malmeten la pintura de vehicle, així que cal netejar-lo sovint i evitar deixar-lo, sempre que sigui possible, estacionat sota els arbres, ja que hi sumen el risc de la caiguda de resina o deposicions d’aus, que també són molt perjudicials i costen de treure. Recorda que quan tinguis el vehicle a punt pots passar la ITV posant-te en contacte amb qualsevol de les vuit estacions de PrevenControl a través del telèfon o del nostre web.