Les ITV es consideren un servei essencial i no et poden multar si et dirigeixes a passar la inspecció, malgrat hi hagi restriccions de mobilitat per la pandèmia. Els conductors estan emparats per la llei. El decret-llei 27/2020 del passat 13 juliol, que modifica la Llei 18/2009 de Salut Pública i d'adopció de mesures urgents per fer front al risc de rebrots de la COVID-19, explicita clarament en el seu Annex-2 que les ITV formen part de la llista dels considerats 'serveis que poden ser declarats essencials'. Aquestes mesures van ser publicades al Boletín Oficial del Estado del passat 12 d'agost.

El fet de passar la ITV és doncs una obligació legal i el desplaçament també estaria emparat pels articles 6.1.b i 6.1.h del Reial Decret 926/2020, de 25 d'octubre, sobre declaració de l'estat d'alarma.

Els conductors que tinguin cita concertada en dies de mobilitat reduïda tenen dret a passar la ITV. Hem rebut diverses trucades i consultes preguntant per això i la normativa en aquest cas és molt clara, ja que es tracta d'un servei essencial per qüestions de seguretat i salut. Cal recordar que des de l'inici de la pandèmia la xarxa d'estacions de PrevenControl han adaptat les instal·lacions als protocols de sanitat i salut, així que són del tot segures davant del risc de contagi per la COVID-19. Si et caduca la ITV i necessites renovar-la no dubtis en demanar cita, ja sigui a través del telèfon o de la nostra pàgina web.