Fort increment dels vehicles sense la ITV al dia. La xifra de vehicles identificats amb la ITV caducada ha pujat un 40% en tan sols tres anys. Les comarques gironines concentren el major percentatge d’infraccions i cal recordar que la ITV és necessària per motius de salut, seguretat i medi ambient.

Els motius exposats pels conductors multats per no dur a la ITV al dia són diversos. En uns casos, hi ha reparacions pendents que els resulten cares. Això posa en perill la seguretat dels conductors i de la resta d’usuaris de la carretera. En d’altres, indiquen que no sabien que la duien caducada. Recordeu que PrevenControl i la DGT posen a la vostra disposició diferents maneres de rebre avisos quan sigui l’hora de visitar una estació ITV. La sanció per tenir la ITV caducada és de 200 euros.

La ITV s’ha de dur al corrent per poder circular per les carreteres. Així ho indica la llei i el codi de circulació. Malgrat tot, el percentatge de conductors que ho fa sense tenir-la al dia va a l’alça. Després de la pandèmia les xifres s’han disparat, amb un increment del 40% de vehicles denunciats. Les comarques gironines són les que registren més denúncies per part de la policia, amb un augment del 50% en tres anys.

La policia fins i tot ha denunciat que durant la pandèmia les mesures antiCOVID com haver-se d’enganxar un mateix el distintiu ITV al vidre va comportar l’aparició de la picaresca. Hi havia conductors que feien revenda dels adhesius. Així, hi ha vehicles que circulen amb un distintiu que no els pertoca. Cal recordar que a banda dels riscos per a la seguretat i la salut que comporta això, estem parlant d’un delicte de falsificació, amb penes de tres a sis mesos de presó i multes de fins a 12.000 euros.

Per tot plegat, recorda que passar la ITV és important. Cal dur-la sempre al dia si circulem amb un vehicle. Si ha arribat l’hora de passar la inspecció recorda que pots posar-te en contacte amb qualsevol de les estacions PrevenControl, ja sigui per telèfon o a través del nostre web. Et donarem cita i et resoldrem qualsevol dubte. Fins aviat!