Si aquest any 2019 et toca passar la ITV, és possible que no sàpigues que fa un any es van aprovar uns canvis legals que ens afecten a tots els conductors, i que van entrar en vigor el 20 de maig de 2018. L'objectiu era equiparar la legislació espanyola amb l'europea. Recorda que la revisió obligatòria s'ha de passar cada dos anys a partir del quart any de vida, i serà anual a partir dels 10. Per tant, és important que repassis els canvis més importants perquè no et trobis amb un ensurt el dia que et toqui: 

1. Es pot repetir a una altra estació 

Si se suspèn la ITV, s'ha de tornar a passar –havent corregit els errors detectats– abans d'un mes. Això no ha canviat, però sí que des de fa un any es pot canviar i escollir l'estació on es vol fer aquesta segona revisió. Abans s'havia de fer la segona inspecció a la mateixa estació que t'havia suspès. Tot i això, a Prevencontrol no cobrem per a la segona inspecció si s'ha fet la primera a qualsevol de les nostres estacions.  

2. Nou sistema de detecció de fraus 

Totes les estacions ja compten amb nous equips tècnics per connectar-se al cervell dels nostres cotxes –si són posteriors al 2006– i així tenir accés a tots els canvis que s'hagin produït. Per tant, es podran detectar amb molta facilitat si, per exemple, els sistemes anticontaminació han estat manipulats; si s'han eliminat els pilots lluminosos que avisen de possibles avaries; si s'ha alterat el quilometratge; o bé si no s'han reparat els airbags després d'un accident. 

3. Un mes d'antelació per demanar cita 

Des de l'any passat es pot demanar cita per passar la ITV fins un mes abans de la data de caducitat sense penalització, a diferència del que passava fins ara.    Per tant, ara que ja coneixes les novetats, ja pots demanar cita per a passar la inspecció en qualsevol de les nostres estacions de Prevencontrol.