Puc passar la ITV si falla un llum de frenada? És molt important que quan premem el pedal del fre s’encenguin els llums vermells corresponents i el conductor del vehicle del darrere se’n pugui adonar. Per això són un dels elements a revisar a la ITV i li dediquem el setè capítol de la campanya Si vols anar bé, passa la ITV. Avui al blog de PrevenControl t’expliquem tots els detalls a tenir en compte abans de venir a l’estació.

Com en la majoria de casos l’obligatorietat dels llums de frenada varia en funció de la categoria del vehicle. Així, els turismes, furgonetes, camions i remolcs n’han de tenir dos de colors vermell situats a les vores exteriors de la part posterior. En funció de categoria i la data de matriculació hauran de disposar també d’un tercer llum, en una posició més elevada. En el cas de motocicletes, ciclomotors, tricicles i quadricicles en portaran una o dues, mentre que també n’hauran de dur els vehicles agrícoles autoritzats a anar a més de 25 km/h.

Puc passar la ITV si falla un llum de frenada? Es considera una falta lleu i no impedeix superar la inspecció. Ara bé, per raons de seguretat és important que sempre es trobin en bon estat. Revisa-les abans de venir a l’estació ITV. L’estat de l’enllumenat i la senyalització és la primera causa per no superar la revisió, seguida dels eixos, pneumàtics i suspensions. L’excés d’emissions contaminants ocupa la tercera posició.

Quan comencis la inspecció faran la comprovació dels llums de frenada. Què revisaran? La inspecció visual es fixarà en el número de llums, el funcionament, l’estat (si està trencat com el de la foto), el color i la seva posició, que estiguin a la distància reglamentària. També observaran que siguin homologats i que si s’ha apostat per emprar un LED funcioni com a mínim un dels tres díodes. Cal tenir en compte també que si s’ha col·locat en el vehicle alguna làmina damunt del vidre no ha d’afectar el tercer llum de frenada, així com que no s’encengui cap llum que no toca en prémer el pedal.

https://youtu.be/MGa-kh09j6g

Els llums de frenada poden salvar una vida. Per això quan vagis a passar la ITV, assegura’t de revisar-los perquè cal que funcionin correctament. A PrevenControl hem engegat la campanya Si vols anar bé, passa la ITV amb l’objectiu d’ajudar-te a superar la inspecció en el primer intent i els llums en són un element bàsic. Així estalviaràs temps, diners i salut. Quan sigui l’hora d’afrontar la inspecció amb el teu vehicle, no dubtis a demanar cita a qualsevol de les nostres estacions. Ho pots fer per telèfon o a través de la web. T’esperem!