Puc canviar el color del llum de la matrícula? Un vehicle té molts elements i a vegades n’hi ha alguns que ni ens hi fixem. Però fan la seva funció i cal seguir la normativa per passar la ITV. El cinquè capítol de la campanya Si vols anar bé, passa la ITV el dediquem al llum de la matrícula. Per moda o estètica a vegades hi ha qui fa canvis que no són reglamentaris i cal tenir-ho present. Al blog de PrevenControl t’expliquem què has de tenir en compte.

Puc canviar el color del llum de la matrícula? La resposta és negativa. A vegades hi ha conductors que per un tema estètic o de moda opten per col·locar una bombeta de color vermell o blau (com la de la imatge de dalt). No es pot fer. La normativa indica que com a mínim n’hi ha d’haver una, de color blanc i que il·lumini la placa en la seva totalitat. No especifica la intensitat, però ha de ser la suficient perquè es pugui distingir perfectament la matrícula, fins i tot en condicions climàtiques adverses. Si per qüestions d’estalvi o de medi ambient decideixes canviar-la per un led, assegura’t que s’ajusta a aquestes característiques.  

El llum de la matrícula és un dels elements que et miraran quan vagis amb el vehicle a passar la ITV. A l’estació comprovaran que hi hagi un llum, amb un bon funcionament, en bon estat i que el color sigui el blanc. En cas contrari es tracta d’un defecte greu. L’únic cas en què es considera lleu és si l’aparell té algun desperfecte, com podria ser una ratllada, que no afecta el seu bon funcionament. Si et presentes a l’estació amb la bombeta penjant o hi ha risc de caiguda no podràs passar la inspecció.

https://www.youtube.com/watch?v=A_JdDXpg2KA

Quan vinguis a passar la ITV, assegura’t de revisar el bon funcionament i estat del llum de la matrícula. A PrevenControl hem engegat la campanya Si vols anar bé, passa la ITV amb l’objectiu d’ajudar-te a superar la inspecció en el primer intent i cal que tots els elements revisables es trobin en condicions òptimes. Així estalviaràs temps, diners i salut. Quan sigui l’hora d’afrontar-la amb el teu vehicle, no dubtis a demanar cita a qualsevol de les nostres estacions. Ho pots fer per telèfon o a través de la web.