Puc circular amb la ITV caducada?

La Inspecció Tècnica de Vehicles o ITV és plena de falsos mites que s’estenen amb facilitat entre la població. Creences que es donen per certes sense ser-ho.

Un fals mite molt estès és el referent al període de gràcia que creiem tenir després de caducar la vigència de la inspecció tècnica de vehicles. Cal aclarir que NO hi ha tal període: tot vehicle amb la inspecció caducada pot ser multat des del primer dia.

També hi ha la creença que el document de confirmació de cita emès per l’estació d’ITV ens pot exonerar de rebre tal multa, això tampoc és correcte. Fins i tot ensenyant el paper imprès, electrònic o sms que enviem des PrevenControl després de demanar cita a citaprevia.cat, serem multats.

Cal tenir en compte que les inspeccions tècniques de tots els vehicles existeixen per millorar la nostra seguretat a la carretera, la nostra i la de tercers que també circulen per les carreteres, és per aquest motiu que la policia es pren aquest tema molt seriosament i tenen mecanismes per comprovar aquesta data a temps real, aquest mecanisme es diu Itici. A més, alguns radars d’autopistes ja incorporen l’opció de comprovar les ITV dels cotxes que circulen.

En relació a aquest tema, també cal comentar que hi ha hagut una modificació en la llei, no de caducitat de la inspecció però sí en el període previ per a realitzar la ITV. Ara podem fer la inspecció tècnica fins a 30 dies abans de la caducitat sense afectar la data ja establerta. És a dir, si tenim la data límit al “Desembre 2018”, podem anar a un centre PrevenControl al “Novembre 2018” i si som aptes per dos anys més, la següent visita la realitzarem al “Desembre 2020”, no al novembre.

En conclusió, no val la pena jugar-se-la i circular amb la Inspecció Tècnica de Vehicles caducada, tant per seguretat personal, de tercers o de la multa que pot caure. Al cap i a la fi, tenim 30 dies previs per anar quan millor ens convingui. Gràcies a la nostra web per reservar cita, podràs triar dia i hora en menys de tres minuts. No hi ha excusa, sentir-se segur.