Puc passar la ITV abans de la data? És una pregunta que a vegades ens plantegem, sobretot quan arriba l’època de les vacances i hem de planificar un desplaçament. Què passa si em caduca la ITV i m’enganxa de vacances lluny de casa? Quin marge tinc? Respondrem a aquestes preguntes.

Juliol i agost concentren la majoria de desplaçaments de les vacances d’estiu. I cal dur la ITV al dia. Si resulta que et caduca en les setmanes que ets lluny de casa tens l’opció de passar la inspecció amb antelació. En aquest cas la xifra clau és el 30, els 30 dies abans que caduqui. Durant aquest període podràs anar a una estació i si superes la revisió es mantindrà la data de la ITV que tenies al distintiu, encara que l’hagis passada abans. Si pels motius que sigui has de passar-la més de 30 dies abans aleshores la data variarà i s’establirà com a nova la del dia que l’has superada. Per exemple, si et caduca el 20 d’agost i vas a una estació el 10 de juliol, la data de la nova inspecció passarà a ser el 10 de juliol.

Cal recordar que abans no era així. La data de la inspecció quedava sempre marcada pel dia que es passava, fins que al maig de 2018 es va variar la normativa per afegir aquest marge de 30 dies. La Dirección General de Tráfico (DGT) va mirar de donar així més opcions als conductors amb la voluntat de reduir l’absentisme. Tal com et vam explicar al blog, el percentatge de vehicles que circulen amb la ITV caducada segueix sent massa elevat. Circular sense la ITV al dia és un perill per motius de seguretat, salut i medi ambient, a banda d’arriscar-te a una sanció de 200 a 500 euros, tal com recullen els articles 76 i 77 de la Llei de Seguretat Viària (RDL 6/2015, de 30 d’octubre)

Així, si necessites passar la ITV amb antelació intenta que no se superin els 30 dies. Si demanes hora has de saber que no varia la dinàmica habitual de les inspeccions, així que no cal dur cap documentació extra ni el preu tampoc no es veu alterat per res. Un aspecte que cal tenir en compte és que si has fet alguna modificació en el vehicle que afecta la fitxa tècnica i necessita el procés d’homologació corresponent hauràs d’anar a una estació encara que la data de caducitat de la ITV quedi lluny.

Si és l’hora de passar la ITV pots venir a qualsevol de les estacions PrevenControl i estarem encantats d’atendre’t. Pots demanar cita prèvia per telèfon o a través del nostre web. Si la inspecció coincideix amb l’època de vacances calcula-ho amb temps perquè et podries trobar amb una inspecció desfavorable i que arribi l’hora de marxar sense que disposis de la ITV al dia. Millor no arriscar-se, planificar amb temps i venir a una de les nostres estacions amb el marge suficient.