Puc passar la ITV si falla un intermitent? El control de les senyals lluminoses forma part de la inspecció i els intermitents són un dels elements a revisar. Per això li dediquem el quart capítol de la campanya Si vols anar bé, passa la ITV. Són obligatoris i han de ser de color groc auto i situats en les cantonades exteriors i laterals del vehicle i avui al blog de PrevenControl t’expliquem tots els detalls a tenir en compte abans de venir a l’estació.

El primer punt a tenir en compte amb els intermitents per passar la ITV és que siguin homologats. La quantitat també ha de ser la reglamentària, així com la distància de separació entre ells. També es mirarà la distància fins als laterals o des de la part inferior fins al terra. Un dubte habitual és què passa si la freqüència de la llum s’accelera o s’alenteix. Doncs el reglament indica que la cadència ha de ser no inferior a 60 pulsacions per minut ni superior a les 120. En cas contrari, es considera defecte.

La inspecció exterior inclou l’estat dels intermitents i el color de la llum que s’emet. Tot plegat anirà acompanyat d’una inspecció interior. Què hem de controlar? Abans d’anar a l’estació fes un cop d’ull també amb què passa quan engegues un intermitent. Si en fer-ho s’encén algun altre dispositiu lluminós caldrà arreglar-ho abans de venir a la ITV. El mateix passa si el llum del tauler de control no s’encén quan el posem en funcionament. Són defectes a corregir.

https://www.youtube.com/watch?v=_o2wxmw8bYk&t=2s

En el cas de les motocicletes, els ciclomotors, els quads i els quatricicles l’obligatorietat dels intermitents van en funció de la categoria i la data de matriculació. Cal tenir en compte que si són opcionals i el vehicle els portava instal·lats d’origen han de funcionar de forma correcta.  

Així, la majoria de casos que t’hem explicat comporten un defecte greu. Quan vagis a passar la ITV, assegura’t de revisar el bon funcionament dels intermitents i tenir la documentació en regla. A PrevenControl hem engegat la campanya Si vols anar bé, passa la ITV amb l’objectiu d’ajudar-te a superar la inspecció en el primer intent i els llums en són un element bàsic. Així estalviaràs temps, diners i salut. Quan sigui l’hora d’afrontar-la amb el teu vehicle, no dubtis a demanar cita a qualsevol de les nostres estacions. Ho pots fer per telèfon o a través de la web.