Puc posar llums led al meu vehicle?

Puc posar llums led al meu vehicle? Les bombetes led fa anys que van guanyant presència a les nostres cases i a tot arreu per raons de sostenibilitat, ja que duren més i estalvien energia, però has de vigilar si vols fer-les servir per al teu vehicle. El canvi ha de passar una sèrie de tràmits fins acabar modificant la fitxa tècnica a la ITV.

Quan hagis de fer canvis en el teu vehicle sempre tingues en compte què es considera una reforma i què no. Si cal modificar la fitxa tècnica o no. T’hi pots trobar per exemple amb l’enllumenat. Si vols apostar per l’ecologisme i la sostenibilitat dels llums led el primer de tot serà assegurar-te que les que compris o et posin al teu taller de confiança siguin les homologades per la normativa europea. No totes valen! Pots començar pels pilots del darrere. Si es respecta el catadiòptric de color vermell i només retoques la part del darrere no caldrà cap documentació especial quan vagis a passar la ITV.

En canvi, si també vols posar leds al davant del teu vehicle el procés esdevé més enrevessat. Hi ha una sèrie de tràmits a tenir en compte per legalitzar-ho. Un cop tinguis les bombetes d’acord amb la normativa europea necessitaràs que el fabricant del vehicle et faci un informe de conformitat i que el taller on han canviat l’enllumenat t’atorgui un certificat. A partir d’aquí hauràs de presentar tota la documentació a la ITV quan vagis a passar la inspecció i allà afegiran tota la informació a la fitxa tècnica un cop revisat que tot sigui correcte.    

Els llums leds gasten menys, duren més, són més estètics, s’escalfen menys i els temps de durabilitat desapareixen. Però hi ha una sèrie de processos a tenir en compte per fer el canvi i que tot sigui legal. Si no, no podràs superar la ITV! Passa el mateix amb casos similars com poden ser la instal·lació de fars d’ull d’àngel. Per tot plegat, assegura’t de seguir tots els passos i quan sigui l’hora de passar la inspecció no dubtis a contactar amb qualsevol de les estacions PrevenControl per demanar cita per telèfon o a través del nostre web.