Què és la normativa Euro7? La Unió Europea segueix buscant formes de reduir la contaminació dels vehicles i introduirà canvis en els nivells d’emissions. La nova norma afectarà turismes, furgonetes petites, camions i autobusos i entrarà en vigor al 2027.

La normativa Euro7 ja compta amb l’aprovació del Consell de Ministres de la Unió Europea, un cop suavitzat el text original. La nova norma manté els nivells d’emissions d’escapament actuals: 120 grams per quilòmetre en turismes i furgonetes de benzina i 90 grams en turismes i furgonetes dièsel. La novetat és l’aparició de límits per reduir l’emissió de restes de cautxú o ferodo que surten dels pneumàtics i els frens amb el desgast. Els cotxes elèctrics no em podran emetre més de 3 mg per quilòmetre, mentre que seran 7 en turismes dièsel i benzina. En el cas de les furgonetes de combustió interna es pot arribar a 11 mg. També es volen reduir altres contaminants com els òxids de nitrogen i les partícules més fines de la combustió. 

La normativa Euro7 també controlarà les bateries. Els vehicles híbrids o elèctrics l’hauran de tenir sempre com a mínim al 80% de la capacitat original a partir dels 5 anys o dels 100.000 quilòmetres. I superar el 72% passats els 8 anys o 160.000 quilòmetres. L’altra novetat és l’obligatorietat de disposar d’un passaport mediambiental vehicular. Allà s’hi podrà consultar les emissions i el consum, així com l’autonomia i durabilitat de la bateria.

Ara ja sabem què és la normativa Euro7. Però quan entra en vigor? En el moment que se signi hi haurà un període de 30 mesos per als cotxes i furgonetes. En el cas d’autobusos i camions, s’allarga fins als 48 mesos. Per tant, serà al 2027 per a uns i al 2029, per als altres. El que no ha variat és l’obligació de dur la ITV al dia. Si ha arribat l’hora de passar-la amb el teu vehicle, no dubtis a posar-te en contacte amb qualsevol de les estacions PrevenControl. Ho pots fer per telèfon o a través del web. Serà un plaer atendre’t!