Què és una ITV mòbil?

Què és una ITV mòbil? PrevenControl disposa de diverses estacions fixes, però hi ha persones i vehicles que potser han de recórrer grans distàncies i suposa una dificultat. Per això posem al vostre servei les estacions mòbils, que podeu consultar en aquest enllaç.

Les estacions mòbils tenen la voluntat d’acostar el servei als ciutadans. Hi ha vehicles com els ciclomotors, la maquinària agrícola, els tractors o els remolcs agrícoles que no estan pensats per a recórrer grans distàncies. Com passa també amb els vehicles especials destinats a obres i serveis, que tenen limitacions de velocitat. O fins i tot d’accés a certes zones urbanes. Les unitats mòbils ho solucionen. Evitar grans desplaçaments d’aquests vehicles ajuden a millorar la seguretat viària i el medi ambient.

Les estacions mòbils estan funcionant tan bé que fins i tot les han adoptat com a recurs per fer controls a la carretera. La Direcció General de Trànsit fa les inspeccions als vehicles industrials (de més de 3.500 quilos de MMA) en ruta i a Catalunya és el Servei Català de Trànsit qui se n’encarrega. Es fa aplicant la Directiva europea 2014/47. Per dur-ho a terme contracten el servei d’unitats mòbils especials i el personal inspector dels operadors d’ITV. Si no superen la inspecció han d’anar fins a una estació ITV fixa per dur a terme una inspecció de seguretat.

Unitat mòbil ITV PrevenControl

PrevenControl t’ofereix el servei d’estacions mòbils per facilitar-te l’accés a la ITV, que té una funció clau en la seguretat viària, la salut i el medi ambient. Pots consultar al web els horaris i llocs on trobar-les durant els pròxims mesos. Cal reservar dia i hora per accedir-hi. I si tens un tipus de vehicle que et permet accedir a qualsevol de les nostres estació ITV sense problemes, pots demanar hora també per telèfon. O a través del nostre web. T’estem esperant!