Què faig si el meu cotxe no passa la ITV?

Encara que passar la ITV amb èxit no hauria de ser un problema, sobretot si prèviament tens certs aspectes del teu cotxe controlats com ja t’explicàvem en el nostre post, és evident que els resultats poden no ser els esperats. Com ja sabeu l’objectiu que el nostre cotxe passi per una inspecció tècnica és verificar que circular amb ell no suposa un perill per a tu ni per a la resta de vehicles i també controlar les seves emissions. Però, quins són els possibles resultats que pot obtenir el nostre cotxe en passar la ITV? Són tres:

  • El desitjat, per descomptat és la inspecció favorable: en aquest cas, obtindrem l’adhesiu que certifica que el vehicle ha passat la inspecció tècnica amb èxit i que ens en podem despreocupar fins a la propera revisió.
  • Evidentment, el resultat oposat seria: la inspecció negativa. Quan el nostre cotxe no passa la ITV, no podrà circular ni tan sols per a ser portat al taller i només podrà fer-ho de nou quan hagi estat reparat. Això succeeix quan els defectes detectats en la inspecció són de naturalesa molt molt greu.
  • I finalment, la tercera opció i la que sembla suscitar més dubtes és un cotxe amb ITV desfavorable. Aquesta qualificació s’obté quan s’han apreciat diversos errors lleus o un de greu que poden suposar un perill per a la teva pròpia seguretat i la de la resta.

Però, quins errors en el nostre cotxe poden tirar-nos enrere i rebre una ITV desfavorable? Doncs principalment, els que afecten a la pròpia seguretat del vehicle com ara retrovisors trencats, frens que no es troben en bon estat, aspectes relacionats amb les emissions del cotxe, bombetes no homologades, etc. Aquestes errades depenent de la seva gravetat ens poden donar aquesta inspecció anomenada desfavorable.

I és aquí, quan entra la pregunta del milió, podrem circular amb el nostre cotxe si obtenim una ITV desfavorable? No hi ha cap dubte: no es pot. Si bé, convé matisar aquesta qüestió perquè a més serà la que ens permeti diferenciar una inspecció negativa d’una desfavorable. En el cas que el nostre cotxe hagi obtingut una ITV negativa, com ja hem assenyalat, aquest no podrà sota cap concepte circular i serà la grua la que traslladi el cotxe al nostre taller. En canvi, si la inspecció ha resultat desfavorable tampoc podrem circular, sota pena de ser sancionats amb una multa, però sí podrem conduir des de la nostra estació ITV, al taller que repararà els nostres desperfectes i fer el camí de tornada de nou a la ITV.

Com a últim aspecte a tenir en compte en el cas de les ITV desfavorables, és que hem de ser curosos amb el termini que disposem per reparar els defectes del nostre vehicle. Aquest termini a Catalunya és de dos mesos. En qualsevol cas, en la nostra mateixa estació d’ITV poden treure’ns de tota mena de dubtes.

Després d’explicar-te això, ja sabràs què fer si el teu cotxe rep una inspecció desfavorable, però és millor prevenir que curar i a PrevenControl creiem que fer una revisió prèvia, podria estalviar-te bastants mals de cap i assegurar-te que la ITV del teu cotxe serà un èxit . I per si encara et queden dubtes, et recomanem llegir un altre dels nostres posts en el que et donem uns quants consells per a passar la ITV amb total seguretat. Fins a la propera!