Què falla més en els cinturons de seguretat a la ITV? Els cinturons salven vides i són un dels punts que es revisen al vehicle quan es passa la inspecció. Per això li dediquem el tercer episodi de la campanya Si vols anar bé, passa la ITV. Avui t’expliquem què has de revisar abans d’anar a l’estació per poder obtenir un nou distintiu ITV.

Els informes de mobilitat de l’Organització Mundial de la Salut indiquen que els cinturons de seguretat redueixen en un 45% les opcions de morir en un accident greu. La xifra puja fins al 60% en els camions. Salven vides. Amb la salut no s’hi juga i cal estar segurs que en el nostre vehicle funcionen correctament. Quines són les causes més habituals del seu deteriorament? N’hi ha diverses. El pas del temps i el desgast és el més freqüent, però cal vigilar per exemple si de forma habitual fem servir la part del darrere del vehicle per carregar-hi coses perquè el pes els pot fer malbé. També la brutícia facilita que s’encallin o deixin de funcionar com cal.

Els cinturons de seguretat són obligatoris. Han d’estar homologats i les característiques van en funció de la categoria de vehicle i de la data de matriculació. En els turismes n’hi ha d’haver un a cada seient des de 1992. El primer que faran a la ITV és comprovar que hi siguin tots i que estiguin homologats. Es mirarà també que el número d’enclavaments sigui reglamentari i que quedin bloquejats després de fer-hi una tibada ràpida.

La importància de la seguretat farà que a la ITV a banda dels cinturons també comprovin el bon funcionament dels airbags. No hi ha d’haver cap impediment per al seu desplegament, com poden provocar els objectes deixats en el quadre de comandament o les fundes en determinats seients. També es vigilarà que el llum indicador de mal funcionament estigui apagat.

https://www.youtube.com/watch?v=xUpk-vM7-9I&embeds_euri=https%3A%2F%2Fpassalaitv.cat%2F&embeds_origin=https%3A%2F%2Fpassalaitv.cat&feature=emb_logo

A PrevenControl hem engegat la campanya Si vols anar bé, passa la ITV amb l’objectiu d’ajudar-te a superar la inspecció en el primer intent i la seguretat és un element bàsic. Per això quan vagis a passar la ITV assegura’t de revisar el bon estat dels cinturons de seguretat i dels airbags. Així estalviaràs temps, diners i salut. I no t’oblidis de dur-lo sempre cordat dins d’un vehicle, ja que les xifres mostren que encara hi ha massa gent que no ho fa. Quan sigui l’hora d’afrontar la inspecció amb teu vehicle, no dubtis a demanar cita a qualsevol de les nostres estacions. Ho pots fer per telèfon o a través de la web. Et resoldrem qualsevol dubte i t’atendrem encantats!